Szőlőfajták Tudástár Borvidékek Hírek Rólunk Főoldal HU

Borkóstolók

Válasszon borkóstoló rendezvényeink közül!

Borászatok

Ismerje meg borászatainkat, az általuk kínált borkóstoló programokat, termékeiket!

Webáruház

Bor vásárlás, rendelés online

Kapcsolat

Kérdése van, információra van szüksége? Forduljon hozzánk bizalommal!

Borászat

Vissza Németh János Pincészet

Németh János Pincészet

Borvidék: Szekszárdi borvidék

Családi pincészetünk mintegy tízhektáros területen gazdálkodik a Szekszárdi borvidéken, nagy figyelmet fordítva a termőhely adottságaira, az autochton fajtákra, tisztelve a tradíciót, ugyanakkor a minőséget szem előtt tartva a modern technológiát is használjuk.

dsc0224.JPG

Borfajták:  Cabernet franc, Cabernet sauvignon, Kadarka, Kékfrankos, Zweigelt, Merlot, Syrah (vagy Shiraz)

A borok sokszínűségéhez hozzájárul, hogy a szőlők több dűlőből és többfajta ültetvényről származnak, hiszen a jó borhoz elsődlegesnek tartom a kiváló minőségű szőlő termelését. Szőlőtermesztéssel, borászkodással családunk generációk óta foglalkozik, boraink kereskedelmi forgalomban 2007 óta találhatóak meg.

Szeretnénk megőrizni a kézművességet a szőlőtermésztésben éppúgy, mint a borkészítésben. Boraink a pincészet egyedi ízvilága mellett a Szekszárdi borvidékre jellemző gyümölcsösséget, fűszerességet is megmutatják, ugyanakkor testes és elegáns vörösborok.

Fajtaválasztékunkban kiemelt szerepet kap a kékfrankos és a kadarka, a világfajták közül a cabernet sauvignon, cabernet franc, syrah, merlot, zweigelt. Szinte minden fajtánk önálló borként is megjelenik, de a házasítások is izgalmas terep, nem csupán a tradicionális bikavérre gondolva. A népszerű rosé mellett hagyományos sillert is készítünk.

Az Iván-völgyi domboldalon áll a nagyszülők által épített pince és a régi présház, amely a borkóstolás helyszíne, valamint az újonnan épített feldolgozó. Borturisztikai szolgáltatóként kialakítottunk egy kemencés teraszt, valamint hangulatos pincei kóstolótermet, ahol előzetes bejelentkezéssel várjuk a borkedvelő csoportokat.

img2140.jpg

Írja le véleményét!

Ha e-mail üzenetben szeretne velünk kapcsolatba kerülni, kérem használja a kapcsolat menüpontot!

       E-mail cím nem lesz látható a weboldalon!
Véleményét mentettük. Köszönjük!

Még nincs egyetlen vélemény sem.

Borkóstoló Németh Janónál Szekszárdon


6-os borsor kóstolója Németh János hagyományőrző Iván-völgyi pincészetében Szekszárdon. Közvetlen, családias hangulat, igazi vidéki vendéglátás kiváló szekszárdi vörös borok kíséretében! Borkorcsolya: pogácsa, alma, dió Minimálisan foglalható létszám:  10 fő Árajánlatért kérjük...
0 / fő-től Bővebben
Legfrissebb
híreink
Vesztergombié lett a legjobb szekszárdi bor 2017-04-03 Vesztergombi Pince Bodzási merlot válogatása lett a legjobb szekszárdi bor idén. Magyar borsikerek külföldön 2017-03-09 2 kiváló hazai fajta a furmint és olaszrizling, és méltán híres borstilusaink, a szamorodni és aszú aratott legutóbb sikereket külföldön. Bodri Nőnap Szekszárdon! 2016-03-01 Tokaji Március Nagykóstoló 2016-02-21 Somló-Séd DŰLŐngélő minifesztivál 2015. július 18. 2015-07-18 További hírek »