Szőlőfajták Tudástár Borvidékek Hírek Rólunk Főoldal HU

Borkóstolók

Válasszon borkóstoló rendezvényeink közül!

Borászatok

Ismerje meg borászatainkat, az általuk kínált borkóstoló programokat, termékeiket!

Webáruház

Bor vásárlás, rendelés online

Kapcsolat

Kérdése van, információra van szüksége? Forduljon hozzánk bizalommal!

Borkóstoló

Vissza Borkóstoló Fekete Béla Somlói Pincészetében 8-10 fajta borral

Borkóstoló Fekete Béla Somlói Pincészetében 8-10 fajta borral

A borkóstoló programot minden esetben Fekete Béla a pincészet tulajdonosa és egyben borásza vezeti. A kóstolón borkorcsolyát is biztosítunk (pogácsa, sajt) 8-10 féle bor bemutatása mellett.

Minimum/maximum létszám: 10/20 fő

20080224bortarsasag-munkatarsai-gyorbol-004.jpg

Borfajták: Chardonnay, Furmint, Hárslevelű, Juhfark, Olaszrizling
Ft / fő: 3 000 Ft
Érdeklődési űrlap
Hozzájárulok személyes adataim kezeléséhez* (Adatvédelem)

A borkóstolás a pincében kezdődik. Igény szerint törkölypálinkát kínálunk előzetesen. A kóstoltatás 10 hl-es hordókból, lopóval kivett borral történik. Mindig új borokkal kezdjük, majd következnek a régebbi évjáratok. 5 fajta bort kínálunk, évjáratonként. A lédig borok kóstolása után a pince előtti árnyékos lugas alatt megkóstoljuk a palackozott borokat, melyekből később igény szerint vásárolni is lehet.

Transzfer Budapestről oda-vissza


Hogy a kiválasztott borkóstoló programot igazán gondtalanul élvezhesse,  Budapestről 8 főig transzfer szolgáltatást biztosítunk képzett sofőrrel oda és vissza. Foglalt létszámtól függően  3 főig Mercedes E-Class  gépkocsival,  4-5 főnél Mercedes V-Class ,  6-8 fő esetén...
55 000 Ft / transzfer Bővebben

Írja le véleményét!

Ha e-mail üzenetben szeretne velünk kapcsolatba kerülni, kérem használja a kapcsolat menüpontot!

       E-mail cím nem lesz látható a weboldalon!
Véleményét mentettük. Köszönjük!

Még nincs egyetlen vélemény sem.

Fekete Pince Somló

Hárslevelű, Furmint, Juhfark, Olaszrizling és Chardonnay a termelt szőlőfajtáim. Mindegyik fajta kiváló tulajdonságokkal rendelkezik, és már én is kezdem megismerni rejtelmeiket, viselkedésüket, évről évre változó reagálásukat a külső körülményekre.

Úgy gondolom, hogy a kitartó, következetes munkának meglett az eredménye, mert boraim az igényes fogyasztók asztalaira kerülhetnek, és számos, magas rangú borversenyen elért kiváló eredmény bizonyítja: a minőség elismeréssel párosul.

Fekete Béla

Somló hegy a kisalföld déli részén, a Bakony alatt helyezkedik el. Magányosan álló, vulkanikus eredetű képződmény. Részben ennek köszönhető, hogy talaja kiemelkedően magas ásványi anyagokban, és borai jellegzetes, minerális jelleget hordoznak magukban. A hegy szőlőtermelés szempontjából több részre bontható, mindegyik sajátos mikroklímával rendelkezik, mely külön egyéniséget kölcsönöz a boroknak.

A Fekete pince a hegy déli lejtőjén, a somlóvásárhelyi oldalon található, az Aranyhegy dűlőben. Már a 8-as főútról jól látható a hegy derekán található pince, melyhez 3,5 hektár földterület tartozik. Öt szőlőfajta terem ezen a területen: Hárslevelű, Chardonnay, Furmint Olaszrizling és Juhfark. Mindegyik komoly hírnévnek örvend, hiszen a hárslevelű a legnépszerűbb szőlőfajta Somlón, a Chardonnay mindenütt érdeklődést vált ki, de ezen a területen különleges minőséget képes hozni a vulkanikus talajból adódó (kukoricabazalt) sajátosságokkal együtt. A Furmint a hegy zászlós bora, a Juhfark pedig közismerten keresett fajta. Az Olaszrizling Magyarországon a legelterjedtebb szőlőfajta, sokan lebecsülik, pedig terméskorlátozással nagyon jó minőségű bort lehet előállítani belőle.

A somlói borok hatása élettanilag is figyelemre méltó, korábban somlói borokat gyógyszertárban is be lehetett szerezni jótékony hatásuknak köszönhetően.

A pincészet 1995-ben, majd 2000-ben lett bővítve. Előtte, és azóta is számtalan Magyar és külföldi látogató fordult meg a pincében borkóstolás résztvevőjeként előzetes bejelentkezés, és csoportszervezés keretén belül egyaránt.

Éjszakai pincetúra Somló-hegyen


2013-06-22 Somló-hegyen Június 22.-én a helyi pincészetek éjszakai pincetúrára invitálják a borszeretőket! Aznap este 22:00 órától hajnali 03-00-ig az alább felsorolt pincék lesznek nyitva:  1 Barcza Bálint – Kőkonyha Borterasz - Szt. Margit Borút 2 Bogdán Birtok - Szt. Ilona Borút 3 Dénes...
Bővebben
Legfrissebb
híreink
Vesztergombié lett a legjobb szekszárdi bor 2017-04-03 Vesztergombi Pince Bodzási merlot válogatása lett a legjobb szekszárdi bor idén. Magyar borsikerek külföldön 2017-03-09 2 kiváló hazai fajta a furmint és olaszrizling, és méltán híres borstilusaink, a szamorodni és aszú aratott legutóbb sikereket külföldön. Bodri Nőnap Szekszárdon! 2016-03-01 Tokaji Március Nagykóstoló 2016-02-21 Somló-Séd DŰLŐngélő minifesztivál 2015. július 18. 2015-07-18 További hírek »