Szőlőfajták Tudástár Borvidékek Hírek Rólunk Főoldal HU

Borkóstolók

Válasszon borkóstoló rendezvényeink közül!

Borászatok

Ismerje meg borászatainkat, az általuk kínált borkóstoló programokat, termékeiket!

Webáruház

Bor vásárlás, rendelés online

Kapcsolat

Kérdése van, információra van szüksége? Forduljon hozzánk bizalommal!

Borkóstoló

Vissza Dávid Borház, Egerszalók: 5 féle bor kóstolása

Dávid Borház, Egerszalók: 5 féle bor kóstolása

 5 féle bor, libazsíros kenyérrel

  • Időpont: Hétfőtől-Vasárnapig
  • Időtartam: 2 óra
  • Létszám: 4 főtől - 60 főig

 

Borfajták: Cabernet sauvignon, Chardonnay, Kékfrankos, Olaszrizling, Sauvignon Blanc, Rajnai rizling, Merlot
Ft / fő: 2 900 Ft
Érdeklődési űrlap

A borkóstolás pincetúrával kezdődik, amelyen bővebb tájékoztatást kaphatunk a családi Pincészet kialakításáról egészen napjainkig. A pincetúra után érkezünk a borozóba, ahol a borkóstolás zajlik.

Vendégeink igénye és kedve szerint a borkóstolást előszeretettel színesíti maga a házigazda, amikor a borkóstolás végén kedvenc tangó harmonikáját megszólaltatja.

Írja le véleményét!

Ha e-mail üzenetben szeretne velünk kapcsolatba kerülni, kérem használja a kapcsolat menüpontot!

       E-mail cím nem lesz látható a weboldalon!
Véleményét mentettük. Köszönjük!

Még nincs egyetlen vélemény sem.

Dávid Borház - Egerszalók

Egerszalók egyik nagy hagyományokkal rendelkező borászata, ahol az utóbbi időben a borkészétés és vendéglátás fiatalos lendületet kapott a szőlész-borász végzettségű Dávid, a pince tulajdonos Varga István legidősebb fia által. Megújulás, dinamikus tervek a borturizmus fejlesztése érdekében Egerszalókon, mindezekhez kifinomult borok, közvetlen, baráti stílus és végtelen vendégszeretet: talán ezek illenek legjobban a Dávid Borházra.

pince-panorama.jpg 

Jelenleg 32 hektár saját szőlőültetvénnyel rendelkezünk, és közel ekkora területről vásárolunk különböző fajtájú szőlőket a környék dűlőiből.
Az Egerszalóki Varga Borbarát Pincészetet 2000-ben alapítottuk.
A 2011-es évig kisebb tőkekorlátozású, magasabb hozamú ültetvényekkel dolgoztunk, elsősorban szerződéses partnerek részére. 2011-től nagyobb hangsúlyt kívánunk fektetni a minőségre és a palackos érlelésre! A magasabb minőségű borainkat palackba zárva, Dávid Borház néven kívánjuk megvalósítani terveinket, értékesíteni borainkat; jelenleg éves szinten közel 30 ezer palackkal.

Történetünk

Az Egerszalóki Varga Borbarát Pincészetet 2000-ben alapítottuk. Az elmúlt években István Borház néven forgalmaztuk palackos borainkat. Nagyobbik fiam, Dávid figyelme is a borászat felé fordult, az utóbbi években egyre mélyebben folyt bele a pincészettel kapcsolatos feladatokba. A neki mutatott tisztelet jeleként a jövőben Dávid Borház néven kívánjuk megvalósítani terveinket, értékesíteni borainkat.

Jelenleg 30 hektár saját szőlőültetvénnyel rendelkezünk, és közel ekkora területről vásárolunk különböző fajtájú szőlőket a környék dűlőiből. A 2011-es évig kisebb tőkekorlátozású, magasabb hozamú ültetvényekkel dolgoztunk, elsősorban szerződéses partnerek részére. A palackos borainkból éves szinten csak pár ezer darabot adtunk el, döntő többségében a pincében.

A jövőben nagyobb hangsúlyt kívánunk fektetni a minőségre és a palackos érlelésre!

Borászatunk hagyományos, természetes módon készíti borait, fajélesztő és irányított erjesztés nélkül. Egerszalók természeti adottságainak, és pincénk természetes körülményeinek köszönhetően boraink lassan és hosszan fejlődnek. Vörösboraink koncentráltak és testesek, fehérboraink ásványiasak és kiváló savszerkezettel bírnak. Legkiválóbb tételeink válogatás jelölést kapnak.

A borászat jövőbeni elképzeléseiben is nagy hangsúlyt fektetünk a vörösborok készítésére, melyek közül kiemelkedik a Cabernet Sauvignon, a Merlot, és a Kékfrankos. Vörösboraink fahordóban érlelődnek, melyek közül az arra méltó tételek pár hónapos barrique hordós érlelést is kapnak.

A megfelelő dűlőkbe telepített fehér szőlőink megteremtették az alapot a magas minőségű fehérborok készítéséhez. Pincészetünk előtérbe helyezi az Olaszrizling, a Rajnai Rizling, a Sauvignon Blanc, valamint a Chardonnay borok készítését.

Dávid Borház, Egerszalók: Paraszttál 5 féle borral


Paraszttál: Bacon szalonna, házi parasztmájas, mézes sonka, tepertő, disznósajt, füstölt kolbász, házilag készített savanyúságokkal, idény szerint házi primőr áruval. Időpont: Hétfőtől-Vasárnapig Időtartam: 2 óra Létszám: 4 főtől - 60 főig  
5 400 / fő-től Bővebben

Dávid Borház, Egerszalók: Pincepörkölt 6 féle borral


Pincepörkölt: Helyben készített, helyi alapanyagokból , utánozhatatlan íz világgal. Időpont: Hétfőtől-Vasárnapig Időtartam: 2-3 óra Létszám: 10 főtől - 60 főig
6 000 / fő-től Bővebben

Dávid Borház, Egerszalók: PRÉMIUM BORKÓSTOLÓ 7 FÉLE BORRAL


Az alábbiakban felsorolt, kemencében elkészített sültek közül bármelyik kettő kombinációja kiválasztható. Köret igény szerint: sertés hátsócsülök sertés tarja csirkecomb hízott kacsacomb, pecsenye kacsacomb A Kemence közvetlen a pince bejáratánál található, amely egy plusz élményt...
7 900 / fő-től Bővebben
Legfrissebb
híreink
Vesztergombié lett a legjobb szekszárdi bor 2017-04-03 Vesztergombi Pince Bodzási merlot válogatása lett a legjobb szekszárdi bor idén. Magyar borsikerek külföldön 2017-03-09 2 kiváló hazai fajta a furmint és olaszrizling, és méltán híres borstilusaink, a szamorodni és aszú aratott legutóbb sikereket külföldön. Bodri Nőnap Szekszárdon! 2016-03-01 Tokaji Március Nagykóstoló 2016-02-21 Somló-Séd DŰLŐngélő minifesztivál 2015. július 18. 2015-07-18 További hírek »