Borkóstoló
Vissza
Édes élmények - családias hangulatú borkóstoló Tokajban
A halhatatlan magyar – családias hangulatú borkóstoló Tokajban.
Hatboros borkóstoló a Kései Pincze szőlőbirtokán, Tokaj városában, a fehér borok szerelmeseinek.
A pincét Szabó István kézműves borász vezeti, aki a minőséget és az egyediséget tartja szem előtt évről-évre. Ez a borkóstoló program elsősorban azoknak való, akik a kisebb pincékre jellemző családias környezet és a szép száraz fehér borok, illetve a kései szüreteknek köszönhető különleges, tartalmas, egyedi minőséget képviselő édes borkülönlegességek iránt érdeklődnek.
A borkóstoló a nap bármely szakában lehetséges, ahol többek között megtudhatjuk, miért is hallhatatlan a magyar...
Minimálisan foglalható létszám: 10 fő
Árajánlatért kérjük töltse ki az "Érdeklődési űrlapot"! Amennyiben a borkóstloló a megadott paraméterekkel megvalósítható, vagy a pincészetnek egyéb ajánlata van a választott programmal kapcsolatban, azt email-ben jelezzük.
Borfajták: Furmint, Hárslevelű, Sárga muskotályPincelátogatás Szabó István borász vezetésével, beszélgetés a szőlőbirtokról és a borokról, valamint 6 féle tokaji bor kóstolása.
Borkorcsolyaként kenyér, pogácsa, illetve megbeszélés szerint. Étellel kapcsolados egyedi igényeit kérjük, írásban jelezze felénk!
Írja le véleményét!
Ha e-mail üzenetben szeretne velünk kapcsolatba kerülni, kérem használja a kapcsolat menüpontot!
A Tokaj-hegyaljai Borvidék a világ első zárt borvidéke 1737 óta, mely számos, egyedülálló értéket rejt magában. Célunk, hogy olyan egyedi, minőségi borokat készítsünk - természetes eljárással -, mely méltó e történelmi borvidékhez, értékeihez. A szőlő művelése, feldolgozása és a bor készítése kézműves, melynek során a szeretet, az elhivatottság vezérli utunkat.
Szőlőterületeink
Szőlőink Tokajban, a Verebes dűlőben és Bodrogkeresztúrban, a Dereszla dülőben helyezkednek el. A Verebes dűlőben található az 1992–ben, általunk telepített furmint szőlőnk; a furmintból, hárslevelűből és sárga muskotályból álló, több mint 40 éves területünk; valamint a legfiatalabb szőlőnk, a 2004–ben telepített sárga muskotály.
A Dereszla dűlőben pedig a családi örökségből származó, furmintot, hárslevelűt és sárga muskotályt tartalmazó területünk helyezkedik el. Összesen mintegy 1,5 hektáron gazdálkodunk.
Boraink
Szőlőtermesztésünk során mindig a lehető legjobb minőség elérése áll előttünk, az adott szőlőfajtákhoz képest a lehető legkésőbb kezdjük meg a szüretelést. Ennek köszönhetően csodálatos kései szüretelésű borokat sikerült készítenünk, a szép száraz, félszáraz és félédes boraink mellett.
A Pince
Kezdetben a házunkban található, néhány m2-es kis pincénk szolgált a borászkodás helyszínéül, de kezdetektől fogva arról álmodtam, hogy legyen egy szép, hangulatos, igazi pincém.
27 évvel később, 2008 nyarán a régi álom valósággá vált: elkészült az új pince-borház.
Az út hosszú volt és tervekkel, kétkezi munkával teli: a pince közel 1,5 év folyamatos, kézzel történő ásását és építését követően nyerte el mai formáját.
A pince a Kései Pincze nevet kapta, két elgondolásból:
- Szőlőtermesztésünk során mindig a lehető legjobb minőség eléréseáll előttünk, a szürettel kivárunk, ameddig csak lehet, tehát általában kései szüretelésű szőlők kerülnek a présbe.
- A megálmodott pincém 50 éves koromra készült el, így Ő egy kicsit olyan, mintha az én kései gyermekem lenne.
Pincénk egy főágból és két mellékágból áll. A főág 40 fő befogadására alkalmas.
Még nincs egyetlen vélemény sem.