Szőlőfajták Tudástár Borvidékek Hírek Rólunk Főoldal HU

Borkóstolók

Válasszon borkóstoló rendezvényeink közül!

Borászatok

Ismerje meg borászatainkat, az általuk kínált borkóstoló programokat, termékeiket!

Webáruház

Bor vásárlás, rendelés online

Kapcsolat

Kérdése van, információra van szüksége? Forduljon hozzánk bizalommal!

Borkóstoló

Vissza Kolonics Károly Nagy-Somló kóstolója 12 borral

Kolonics Károly Nagy-Somló kóstolója 12 borral

A Kolonics Károly által személyesen vezetett 2 órás kóstolót a panorámás, különleges hangulatú teraszon és pincében tartja.

Minimálisan foglalható létszám: 10 fő

Árajánlatért kérjük töltse ki az "Érdeklődési űrlapot"! Amennyiben a borkóstloló a megadott paraméterekkel megvalósítható, vagy a pincészetnek egyéb ajánlata van a választott programmal kapcsolatban, azt email-ben jelezzük.

Borfajták: Furmint, Hárslevelű, Juhfark, Olaszrizling
Érdeklődési űrlap
Hozzájárulok személyes adataim kezeléséhez* (Adatvédelem)

A hordós tételeket a pincében van mód kóstolni. A palackos tételeket igény szerint a pincében, vagy a teraszon is el lehet fogyasztani.

A borok mellé rendelhető kemencében sült kacsavacsora és szállás is a helyszínen maximum 24 főig.

"A hétköznap pénzügyőr, hétvégén borász Kolonics Budapest és Devecser között ingázik minden héten és közben két dolog bántja a lelkét. Az egyik, hogy Somló háttérbe szorul a mostanság igen felkapott Tokaj mögött, pedig a vulkanikus hegy utánozhatatlan talaj- és alapkőzet-adottságokkal bír. A hegy felső részein bazalt és tufa ad egyedülálló alapot a borok készítéséhez, de a magasabb területekről kimosódó ásványi kincsek a hegyláb agyagos-homokos talaját is táplálják; a somlói borok ettől lesznek annyira eredetiek. "Sajnos az emberek azt hiszik, hogy csak juhfark van a Somlón; ez volt a benyomásom a Borfaluban, amikor a pultunknál mindenki csak juhfarkot kért" - avat be bánatának másik okába. A juhfark egyébként mint a nászéjszakák bora vált híressé szerte az országban; a Habsburgok is ezt itták, hogy fiú utódjuk szülessen és ezzel az örökösödés megoldódjon."

"Kolonicsnál nincs csicsa-micsa, csak egyszerű parasztbútorok, ropogós damasztágynemű és a vulkanikus tanúhegy szőlőiből készített isteni borok. Kortyolhatunk olaszrizlinget, hárslevelűt és juhfarkot (igen a nászéjszakák borát), és lehet enni káposztás gulyást, mert a borász szerint az étel hagyományos fűszerezése és kellemes savanykássága jól harmonizál a borok ásványi jegyeivel. Ha szépen megkérik, szól az anyukájának, aki régimódi szalagos fánkot süt. Ha még szebben kérlelik, reggelire előhozza a saját sonkáját, szalonnáját is. Leginkább társasággal érdemes jönni, mert a fürdőszobás szobákhoz tartozik egy közös nappali és felszerelt konyha."

Írja le véleményét!

Ha e-mail üzenetben szeretne velünk kapcsolatba kerülni, kérem használja a kapcsolat menüpontot!

       E-mail cím nem lesz látható a weboldalon!
Véleményét mentettük. Köszönjük!

Még nincs egyetlen vélemény sem.

Kolonics Károly családi pincészete

A több generációra visszanyúló családi vállalkozásunk a Somló dél-keleti oldalán, az Apátság-dűlőben található. Pincészetünk jelenleg két hektár termő olaszrizling, fél hektár juhfark, és fél hektár hárslevelű szőlővel rendelkezik. További 2,5 hektár betelepítésre vár.

A borok klasszikus, tradicionális eljárással készülnek: hozamkorlátozással, fahordós erjesztéssel és érleléssel. A borászat 30 000 liter fahordós kapacitással rendelkezik. A borok 1-2-3 évig érlelődnek a pincében, s csak ezután kerülnek lepalackozásra. Ennek és a jelentős hozamkorlátozásnak köszönhetően boraink tipikus somlai, gazdag mineralitású borokként kerülnek forgalomba.

Szállóvendégeket is fogadunk az egyedülállóan kialakított vendégházunkban.

Legfrissebb
híreink
Vesztergombié lett a legjobb szekszárdi bor 2017-04-03 Vesztergombi Pince Bodzási merlot válogatása lett a legjobb szekszárdi bor idén. Magyar borsikerek külföldön 2017-03-09 2 kiváló hazai fajta a furmint és olaszrizling, és méltán híres borstilusaink, a szamorodni és aszú aratott legutóbb sikereket külföldön. Bodri Nőnap Szekszárdon! 2016-03-01 Tokaji Március Nagykóstoló 2016-02-21 Somló-Séd DŰLŐngélő minifesztivál 2015. július 18. 2015-07-18 További hírek »