Borkóstoló
Vissza
Szőke Mátyás és Zoltán Pincészet borkóstolója főétkezéssel
Borkóstolót és étkeztetést a hét bármely napján 18.00 órai kezdettel tudunk vállalni.
Minimum létszám: 10 fő
A Borkóstoló főétkezéssel programunk az alábbiakat tartalmazza:
- pincelátogatás, ami a kóstoltatás helyszíne is
- min. 6-8 fajta bor kóstoltatása
- borkorcsolya: pogácsa, sajttál
választási lehetőség az alábbi főételek közül:
- Pincepörkölt + savanyúsággal
- Sült csülök káposztával
- Hideg csülöktál + zöldségekkel
Árajánlatért kérjük töltse ki az "Érdeklődési űrlapot"! Amennyiben a borkóstloló a megadott paraméterekkel megvalósítható, vagy a pincészetnek egyéb ajánlata van a választott programmal kapcsolatban, azt email-ben jelezzük.
Borfajták: Cabernet sauvignon, Chardonnay, Irsai Olivér, Kékfrankos, Királyleányka, Ottonel Muskotály, Olaszrizling, Sauvignon Blanc, Szürkebarát, Zengő, Sárga muskotály, MerlotA borkóstolót Szőke Mátyás, vagy a Főborász tartja, melynek alkalmával lehetősége van a lelkes borszerető közönségnek, hogy kérdéseiket feltegyék és megvitassák elképzeléseiket a Mátrai borvidék egyik jelentős családi pincészetében. Lehetőség van borvásárlásra a Vinotékánkban.
Írja le véleményét!
Ha e-mail üzenetben szeretne velünk kapcsolatba kerülni, kérem használja a kapcsolat menüpontot!
Kedves Borbarát!
Családi vállalkozásunkat, termelésünket folyamatosan a vevők igényeihez igazítjuk. Úgy gondoltam, ha a legszebb, illatos, zamatos fehérborokat a Mátrai borvidéken lehet előállítani, akkor ugyanezt a csodálatos illat és zamatvilágot a vörösboroknál is elő lehet varázsolni. Legfőbb törekvésünk, hogy a borvidék vörösborairól is híres legyen. Úttörőként remélem, jó úton járunk. Fontosnak tartom a fogyasztókkal való személyes kapcsolattartást. Erőt, lendületet ad és örömöt jelent, amikor azt látom, hogy a látogatók jól érzik magukat nálunk és ízlenek a boraink.
Üdvözlettel: Szőke Mátyás
Szőke Mátyásműszaki végzettségű, de a 70-es évek óta intenzíven foglalkozik bortermeléssel. A család generációkra visszamenően foglalkozott a szőlőtermesztéssel, de a borkészítésrőlSzőke Mátyásvált országosan elismertté és a borvidék egyik legmeghatározóbb képviselőjévé. Elsők között volt aki a borvidéken boraival a minőségi kategóriát hozta. Aki ismeri az tudja, hogy szívvel- lélekkel fáradhatatlanul a családi vállalkozás erősítésén dolgozik. Felesége a szőlőterületek gondos megmunkálását felügyeli, évtizedes tapasztalatokkal a háta mögött, a kiváló alapanyag érdekében. A pincei munkálatokban nagy segítség Zoltán fia, aki már Budafokon végzett és a pincészet borásza. A cég fejlődik, kinőtte a lehetőségeit. A családi vállalkozás 2010-ben fogott az üzem bővítéséhez, ami két lépésben került kivitelezésre első ütemben egy új palackozó és 2011-ben a Vinotéka épült meg.
A család 35 hektáros területen gazdálkodik, amik kiváló földrajzi adottságokkal rendelkeznek. A borvidéket a fehér fajták jellemzik számos csúcsbor került ki ezek közül a pincészetükből, de már készítettek nemzetközi viszonylatban is elismert vörösbort. Legfontosabb törekvésük, hogy a borvidék vörösborairól is híres legyen. Készítenek dűlőszelektált tételt, amelyben felfedezhetőek a terület sajátosságai is. A kiváló minőségű borok alapját folyamatos telepítéssel biztosítják, fajtában a piaci igényekhez igazodva Évről évre egyre nagyobb mennyiséget tudnak külföldre exportálni. Rendszeres szállítmányok indulnak az Egyesült Államokba illetve Európa több országába.
A pincék felszereltsége és berendezése híven tükrözik a családfő és fia filozófiáját. Céljuk a borvidékre jellemző fajtákból – irányított erjesztéssel – minél jobb minőségű reduktív borokat készíteni a termőhely, a fajta és a reduktív technológia összehangolásával. A szőlőfeldolgozást és a borászati-technológiát a gyorsaság, a kíméletesség és az igényesség jellemzi. A fehérborokat – fajtától függően – irányított hűtött erjesztés után palackos, nagy-, illetve kisfahordós (barrique) érleléssel készítik. A vörösborok héjon erjesztéssel készülnek. Egy részük hagyományos ászok hordós érleléssel nyeri el végleges illatos karaktereit, másik részüket a vaníliás-füstös jelleg kialakulása érdekében barrique hordóban érlelik
„A bor különleges termék. Lelke van, egyénisége, története és történelme, még a palackban is fejlődik, először szebb lesz, majd bölcsebb, és a végén meghal. A gyümölcs megrothad, a virág elhervad, az étel megromlik – a bor az egyetlen olyan „termék”, amely elmúlásában is emberi.”
Pincészetünkben kapható borok:
- Mátrai Sauvignon Blanc
- Mátrai Zöldveltelíni
- Mátrai Irsai Olivér
- Mátrai Királyleányka
- Mátrai Olaszrizling
- Mátrai Szürkebarát
- Mátrai Muscat Ottonel félédes
- Mátrai Chardonnay
- Mátrai Kékfrankos
- Kékfrankos - Cabernet Sauvignon Rose
- Mátrai Cabernet
- Mátrai Cabernet Barrique
- Muscat Lünel
- Zengő
- Paskomi Chardonnay
- Peresi Mátrai Cuvée
- Nektárium Cuvée
- AMERLOT

Szőke Mátyás és Zoltán Pincészet borkóstolója főétkezés nélkül
Borkóstolót és étkeztetést a hét bármely napján 18.00 órai kezdettel tudunk vállalni min. 10 fő részére. A Borkóstoló főétkezés nélkül programunk az alábbiakat tartalmazza: pincelátogatás, ami a kóstoltatás helyszíne is min. 6-8 fajta bor kóstoltatása borkorcsolya: pogácsa, sajttál...
Még nincs egyetlen vélemény sem.