Szőlőfajták Tudástár Borvidékek Hírek Rólunk Főoldal HU

Borkóstolók

Válasszon borkóstoló rendezvényeink közül!

Borászatok

Ismerje meg borászatainkat, az általuk kínált borkóstoló programokat, termékeiket!

Webáruház

Bor vásárlás, rendelés online

Kapcsolat

Kérdése van, információra van szüksége? Forduljon hozzánk bizalommal!

Hírek
aktualitások

Vissza Tokaji Tavasz 2015

Tokaji Tavasz 2015

2015-03-07

A Nagy Tokaji Borárverés exkluzív borai a Tokaj Grandon!

Március 28-án, szombaton a Tokaj Grand rendezvénysorozat keretein belül, az elegáns Corinthia Hotel különtermében találkozhatnak a Nagy Tokaji Borárverésen szereplő borászatokkal és az eddigi évek árverési tételeivel a sajtó képviselői és azok a vendégek, akik áprilisban licitálni szeretnének ezekre az egyedi borokra.
Az árverésre olyan egyedi tételekkel nevezhettek a tokaji termelők, amelyek jelenleg nincsenek kereskedelmi forgalomban, és minden kritériumnak megfelelnek. A borok minőségét a Tokaji Borlovagrend Borvizsgáló Bizottsága vizsgálja több alkalommal. A száraz boroktól egészen a 6 puttonyos aszúig lesz lehetősége a vevőknek licitálni és vásárolni ebben az évben is, illetve az érdeklődők olyan egyedi borokat kóstolhatnak, amelyek kóstolására csak a Tokaji Tavasz keretén belül a Nagy Tokaji Borárverés három napos programja (április 24-26.) idején nyílik lehetőség. Maga az esemény segít Tokaj szerelmeseit összehozni a borvidékkel és a Borlovagrendi tagokkal, akik így együtt tehetnek újabb felfedezéseket, és ahol nemcsak a terroir alapú nagy borokat, hanem a borvidéket és a termelőket is megismerhetik.

A rendezvény első napján Nosztalgia vonat indul Budapestről. A vonaton kitűnő borokat és kitűnő ételeket fogyaszthatnak a vendégek, valamint dűlőbemutatóval szórakoztatják az utasokat egészen Tokajig. Aki nem csak kényelmesen, a vonatablakból nézelődve szeretne többet megtudni a dűlők értékeiről, az egy kisebb túra keretében választhat magának dűlőtúra útvonalat, ahol maguk a borászok mesélnek és válaszolnak az érdeklődők kérdéseire. Ha maradna megválaszolatlan kérdés, azt az esti borkóstolóval egybekötött vacsorán lesz alkalom részletesen megbeszélni, hisz minden borász az ínycsiklandó vacsora mellett saját asztalánál várja az érdeklődőket.

Az árverés napján, a sárospataki Rákóczi várban minden regisztrált érdeklődő végigkóstolhatja az árverési tételeket és részt vehet az Anyukám mondta étterem piknik ebédjén.
Az árverés izgalmait levezetendő gálavacsora és bál idén a mádi Gusteau udvarban lesz, ahol a vacsora előtt Gémes Katalin operaénekesnő előadása, a vacsora után pedig a Black Velvet zenekar szórakoztatja a nagyérdeműt. Idén is lesz borlovag avatás, amire szintén Mádon a gálavacsora előtt kerül sor.
A rendezvény utolsó napján az árverésen szereplő borászatokat lehet majd meglátogatni.

A résztvevő borászatok: Barta Pince, Bodnár Pince, Béres Szőlőbirtok és Pincészet, Demetervin, Disznókő Szőlőbirtok és Pincészet, Füleky Pincészet, Kvaszinger, Mádi Borház, Pajzos Pincészet, Samuel Tinon Grands Vins de Tokaj, Szent Benedek Pincészet, Szent Tamás Szőlőbirtok és Pincészet, Szepsy Pince, Tokaj-Hétszőlő Zrt., Tokaj-Kereskedőház Zrt., Zsirai Pincészet

A Tokaji Borlovagrend az árverésből származó bevétel egy részét a Tokaji Borvidék értékeinek növelésére kívánja fordítani. Aki vásárol a borárverésen, nem csupán egy különleges, magas minőségű termék birtokosa lesz, hanem a megvásárolt egyedi Tokaji tétel árával az UNESCO Kulturális Világörökségi helyszínét is támogatja. Az ember és természetes környezete közötti szoros együttműködés ebben a formában kézzelfogható kulturális értékként jelenik meg.

A rendezvény további részleteiről, magáról a Tokaji Borlovagrendről – amelynek tagjai sorában a legjobb tokaji termelők épp úgy megtalálhatók, mint elkötelezett borkedvelők vagy kereskedők –, a legendás borvidékről Tokajról – amely 2002 óta az UNESCO Világörökség része – többet is megtudhat a http://tokajiborlovagrend.hu oldalon.

Nézze meg az idei árverési tételeket: http://tokajiborlovagrend.hu/category/arveresi-tetelek/arveresi-tetelek-2015/

További információk: Frank Mariann, Kocsis Zsóka
tokajiborlovagrend@gmail.com

Borkóstoló a Barta Pincében Mádon 6 fajta borral

A borkóstoló felér egy időutazással hiszen a borkóstolás helyszíne az a mádi Rákóczi-Aspremont kúria, amely történelmi múltjában, megjelenésében méltó társa az Öreg Király dűlőben elterülő szőlőbirtoknak. A kúria valószínűleg a 16-17 században épült és az 1700-as évek elejére érte el mai...
Bővebben

Tokajicum borkóstoló (6 boros)

Program időtartama: 1,5-2 óra. Létszám: Min. 10 / Max. 40 fő Árajánlatért kérjük töltse ki az "Érdeklődési űrlapot"! Amennyiben a borkóstloló a megadott paraméterekkel megvalósítható, vagy a pincészetnek egyéb ajánlata van a választott programmal kapcsolatban, azt email-ben jelezzük....
Bővebben
Legfrissebb
híreink
Vesztergombié lett a legjobb szekszárdi bor 2017-04-03 Vesztergombi Pince Bodzási merlot válogatása lett a legjobb szekszárdi bor idén. Magyar borsikerek külföldön 2017-03-09 2 kiváló hazai fajta a furmint és olaszrizling, és méltán híres borstilusaink, a szamorodni és aszú aratott legutóbb sikereket külföldön. Bodri Nőnap Szekszárdon! 2016-03-01 Tokaji Március Nagykóstoló 2016-02-21 Somló-Séd DŰLŐngélő minifesztivál 2015. július 18. 2015-07-18 További hírek »