Szőlőfajták Tudástár Borvidékek Hírek Rólunk Főoldal HU

Borkóstolók

Válasszon borkóstoló rendezvényeink közül!

Borászatok

Ismerje meg borászatainkat, az általuk kínált borkóstoló programokat, termékeiket!

Webáruház

Bor vásárlás, rendelés online

Kapcsolat

Kérdése van, információra van szüksége? Forduljon hozzánk bizalommal!

Kiegészítő szolgáltatások

Vissza

Folklórprogram, Borlovag avatás, Bor-próba

A Ködmön Csárda Borétteremben nem csak kiváló borokat kóstolhat, nagyszerű ételek kíséretében, de egyéb programok is színesitik a szabadidő eltöltését!

 

1. Folklórprogram:

A tánccsoport népviseletben, magyaros táncokat mutat be, csárdásra tanítja a vendégeket. A programot az étkezés egyes fogásai között tekinthetik meg a vendégek.

 2. Borlovag avatás: 

Ebéd vagy vacsora után a vendégek közül, egy hangulatos, vidám játék keretében,   "Borlovagokat” avatunk, akik a feladatok sikeres teljesítését követően diplomát kapnak.  A játékban minden vendég részt vesz, ezáltal vidám a befejezés.

3. Bor-próba: Készítse el Eger legjobb bikavérét!

 A játék során a vendégek részesei lehetnek az egri csodának, az egri bikavér készítésének.  A bikavér készítés rövid történetének ismertetése után 2-3 csoport készítheti el a bikavért. A csoporttagok maguk közül Borbírát (sommelier-t) választanak, aki az elkészített bikavéreket megkóstolja és értékeli, majd kiválasztja a legjobbat.

A legjobb bikavért készítő csoport és a Borbíró is elnyeri méltó jutalmát!

 A programok előzetes egyeztetést igényelnek!


Korlátlanul ehet-ihat!

 Fogadóital:  4cl pálinka

A csárda kerthelyiségében szabadtűzön főzött, hungarikumnak számító bogrács-gulyást kapnak a vendégek, valamint diós almatöltelékkel, vanília öntettel készült rétest.

A jó hangulatról cigánymuzsika, folklórprogram és az egri borok gondoskodnak.

 

Pálinkás lovagok:   Amelyik betegséget a pálinka nem gyógyítja, az már tényleg halálos kór!

A pálinka az emberi társadalom egyik legősibb italai közé tartozik, amelyet a világ minden táján fogyasztanak. Alapanyaga országonként igen eltérő. A változatosság oka az időjárás és a természeti adottságok.

A legkiválóbb pálinka félék Magyarországon találhatók, ahol a gyümölcsből készült pálinkák zamata egyedülálló az egész világon. A kóstolás során 4-5 féle, igény szerint ettől is több féle pálinkát kóstolnak a bátor résztvevők. Kínálatunkban 40 féle pálinka szerepel. Aki minimum 3 pálinkáról kitalálja, hogy milyen gyümölcsből készült, értékes ajándékot kap. (Egy üveg kiváló egri bort)  

Ár: 0 / fő
Legfrissebb
híreink
Vesztergombié lett a legjobb szekszárdi bor 2017-04-03 Vesztergombi Pince Bodzási merlot válogatása lett a legjobb szekszárdi bor idén. Magyar borsikerek külföldön 2017-03-09 2 kiváló hazai fajta a furmint és olaszrizling, és méltán híres borstilusaink, a szamorodni és aszú aratott legutóbb sikereket külföldön. Bodri Nőnap Szekszárdon! 2016-03-01 Tokaji Március Nagykóstoló 2016-02-21 Somló-Séd DŰLŐngélő minifesztivál 2015. július 18. 2015-07-18 További hírek »