Szőlőfajták Tudástár Borvidékek Hírek Rólunk Főoldal HU

Borkóstolók

Válasszon borkóstoló rendezvényeink közül!

Borászatok

Ismerje meg borászatainkat, az általuk kínált borkóstoló programokat, termékeiket!

Webáruház

Bor vásárlás, rendelés online

Kapcsolat

Kérdése van, információra van szüksége? Forduljon hozzánk bizalommal!

Borászat

Vissza Bolyki Pincészet és Szőlőbirtok

Bolyki Pincészet és Szőlőbirtok

Borvidék: Egri borvidék

A pincészet Eger belvárosától tíz percre helyezkedik el egy régi kőfejtő 30 méteres falai között, egy igazán izgalmas helyen található parkosított környezetben. A kőfejtő 3,2 hektáron helyezkedik el négy bányaudvarban, melyek alagutakkal vannak összekötve. A birtokhoz 9 pince tartozik: hordós pincék, palackos érlelő pincék és vendéglátó pincék, melyek mindegyike megtekinthető egy pincelátogatással egybekötött borkóstoló során. A borbemutató történhet a csendes, parkosított bányaudvarban 30 méteres falak között, vagy kóstolóhelyiségeink valamelyikében.

Borfajták:  Cabernet franc, Hárslevelű, Kadarka, Kékfrankos, Portugieser, Királyleányka, Sauvignon Blanc, Zweigelt, Merlot, Pinot noir, Blauburger, Syrah (vagy Shiraz)

A borász, Bolyki János agrármérnök, 2003 óta készít borokat és már az első Bikavére 2006-ban Bordeaux-ban a Borok Olimpiáján ezüstérmet kapott. Azóta minden évben egy vagy két borral sikerül érmet elhozni a világ legnagyobb borversenyéről. 2010-ben az Év Fiatal Borásza, 2011-ben az Év Egri Borásza és az Év Üzletembere díj keretében a Jövő Ígérete cím büszke tulajdonosa. 2012-ben a Best of Budapest által kiválasztott legjobb 50 budapesti étterem az Év Gasztro borászának választotta. Az Egri Borműves Céh és a Pannon Bormíves Céh tagja.

 

A pince

bolykiapince010.jpg

 

Nagyon nagyon,nagy szikla benne a pince, jó kis diófával a bejáratnál. Mi úgy nevezzük hogy, pókerezős diófa.

 

Tehát kiülünk a fa alá, a hűs nyári szél zizegteti a lapokat, pici örvényt kavar közöttük, szárítva száll tovább a szánkra, és szárít és szárít.

 

Mi nem ijedünk meg, iszunk rá, ő meg szárít, mi pedig iszunk rá, ő pedig szárít. Fittyet hányunk a szélnek, azután később nem csak fittyet hányunk.

 

A cucc

bolykiapince023.jpg

Minden pince csak egy pince, nem jó, nem rossz. Kő meg kő, meg tufa meg tégla meg ilyenek.

 

A jó, pince meg attól jó, hogy jó benne a bor, pontosabban annyira jó, amennyire a bornak jó benne. Olyan, mint a szex, annyira jó, amennyire jó benne. Yorkshire terrier és a cirmos.

 

 

Ami ezen túl van, a kovácsoltvas izé, és fából faragott izé csupán a méznek cukrozása.

 

A Bolyki pincében márpedig ilyenek nincsenek, de minden benne van, ami egy jó bornak kell, hogy szuper komfortosan érezze magát.

 

Pince területe: 500 négyzetméter

 

Első töltésű új fahordók: 50 db

 

Másod-harmad töltésű régi tölgyfahordó: 250 db

 

Hordók fajtája: Európai Kádárok, Ézsiás

 

A területek

 

Fertő: 2,2 Kékfrankos

 

Kisgalagonyás: 0,8 Blauburger

 

Kerékkötő: 0,9 Hárslevelű

Marinka:1,2 Királyleányka

 

Középbérc: 3,7 Hárslevelű; 2,8 Merlot; 0,7 Blauburger; 1,7 Sauvignon Blanc; 0,5 Menoir; 0,4 Kadarka

 

Határrajáró: 2,5 Cabernet Franc; 2,5 Portugieser; 5 Kékfrankos

Kistibrik: 0,5 Zweigelt; 0,5 Kékfrankos

 

 

Sík-hegy: 1,2 Pinot Noir

 

Királyleánykánk a Marinka dőlőben lakik. Ott született, ott nőtt fel. Jó ott neki, vélhetően sokkal jobb, mint New York-ban. Vannak jó évei és vannak istentelenül rosszak. Meg van őneki biciklije és van egy csomó napszámosa és van őneki haverja is, udvarlója, ő a Bolyki Jani.

 

Művelési mód: alacsony kordon, ernyő, Guillot, kettős Guillot

 

Terméskorlátozás: 30-50 q/ha,

 

Tőkeszám: 4200 tőke/ hektár

 

A szikla

 

Ne zúgolódj majom, nem kapsz rétest estére. Elég abszurd, mint az is, amikor a pince fölötti 9000 tonna szikla ledőlt, egyenesen rá a szüret alatt kint tárolt borra. Ma már a városi legendárium része, hogy folyt a bor, és folyt a bor le a hegyről, megpihenve az  út menti árkokban.

 

Birtok területe: 26 hektár

Pince helye: Lonsonczy-völgy

Palackszám: 100 000 palack

Hordók száma: 300 db

Írja le véleményét!

Ha e-mail üzenetben szeretne velünk kapcsolatba kerülni, kérem használja a kapcsolat menüpontot!

       E-mail cím nem lesz látható a weboldalon!
Véleményét mentettük. Köszönjük!

Még nincs egyetlen vélemény sem.

„Meta Tema” kóstoló


Megérkeztünk, jót kirándultunk a birtokudvarain. Most már nyugodtan hátradőlhetünk, és hagyhatjuk magunkat elvezetniJani boraival a pincészet kalandos útvonalain –megismerve olyan izgalmas tételeket is,amikhez már több idő kell Árajánlatért kérjük töltse ki az "Érdeklődési űrlapot"! Amennyiben...
0 / fő-től Bővebben

„Indián Nyár” kóstoló


Aki ezt választja, megismeri pincészetünk alapborait, ugyanakkor már itt is megcsillan BolykiJani egyedülálló fantáziája, hiszen ezek a borokkülönleges világunk kihagyhatatlan darabjai. Létszám : min. 10 fő / max. 180 fő Árajánlatért kérjük töltse ki az "Érdeklődési űrlapot"! Amennyiben a...
0 / fő-től Bővebben
Legfrissebb
híreink
Vesztergombié lett a legjobb szekszárdi bor 2017-04-03 Vesztergombi Pince Bodzási merlot válogatása lett a legjobb szekszárdi bor idén. Magyar borsikerek külföldön 2017-03-09 2 kiváló hazai fajta a furmint és olaszrizling, és méltán híres borstilusaink, a szamorodni és aszú aratott legutóbb sikereket külföldön. Bodri Nőnap Szekszárdon! 2016-03-01 Tokaji Március Nagykóstoló 2016-02-21 Somló-Séd DŰLŐngélő minifesztivál 2015. július 18. 2015-07-18 További hírek »