Szőlőfajták Tudástár Borvidékek Hírek Rólunk Főoldal HU

Borkóstolók

Válasszon borkóstoló rendezvényeink közül!

Borászatok

Ismerje meg borászatainkat, az általuk kínált borkóstoló programokat, termékeiket!

Webáruház

Bor vásárlás, rendelés online

Kapcsolat

Kérdése van, információra van szüksége? Forduljon hozzánk bizalommal!

Borászat

Vissza Borkollégium

Borkollégium

Borvidék: -

Csak tiszta forrásból – szoktuk idézni a Cantata profana c. Bartók-mű végét. Lefordítva: nem mindegy kitől és mit tanul az érdeklődő, milyen borokkal ismerkedhet meg borismereti tanfolyamok folyamán, hiszen gomba módra szaporodnak a boriskolák Budapesten. A Borkollégium 1991 óta átfogó és tökéletes borismeretet nyújt mindazoknak a szenvedélyes borfogyasztóknak, akik borkereskedelemmel, borászattal, szakírással, vendéglátással foglalkoznak, vagy egyszerűen csak hódítani szeretnének borkultúra tudásukkal. Tanáraink elismert szakemberek, iskolateremtő egyéniségek, s szinte kivétel nélkül WSET diplomával is rendelkeznek.

Bort kapni, bort adni öröm. Élményt és tudást adni, talán ennél is több. Mi nem árulunk borokat, de azt meg tudjuk mondani, ki-ki hol találja meg a számára legkedvesebb, legmegfelelőbb tételt.

kepcsik.jpg

Iskolánk három szinten hirdet felnőttképzési akkreditációval is rendelkező kurzusokat. Az alapfokú képzésen az alapvető technológiai ismeretek mellett megismerkednek a hallgatók a borkóstolás rejtelmeivel, a szőlőtermesztés környezeti alapjaival, a főbb termesztett szőlőfajtákkal, Magyarország borvidékeivel és az étel-ital párosítás alapelveivel.

A középfokú tanfolyam megegyezik a WSET Level 2 anyagával, azaz a világ legjelentősebb szőlőfajtái és azok termőhelyei vannak terítéken, de érintjük a pezsgők, erősített borok és a párlatok világát is.

A felsőfokú borismereti kurzus pedig a WSET Level 3 tananyagát fedi le: a világ legjelentősebb borvidékei és az ott készült borok kerülnek a középpontba, és részletesebben foglalkozunk az erősített borokkal, a pezsgőkkel és a párlatokkal is.

A Borkollégium borismereti tanfolyamait kétféle rendszerben, intenzív és esti kurzusok formájában hirdeti meg. Az intenzív kurzusok egymást követő napokon (általában szerda-csütörtök-péntek-szombat) kerülnek megtartásra, míg az esti tanfolyamokat a hét egy adott napjának estéjére hívjuk össze. Tanfolyamaink mindegyikére jellemző a kóstolás elsődlegessége, középpontba helyezése. Hallgatóink magyar és – igény esetén – idegen nyelven is megkapják a tananyagot, ezen túlmenően, az órák megkezdése előtt az órák jegyzeteit is megismerik a hallgatók, így a tanórákon valóban a kóstolásra lehet koncentrálni. Ezért fér bele az időnkbe napi 14-16 bor kóstolása.

Kezdetektől saját tananyagainkból, tankönyveinkből oktatunk, amelyek – a közép- és felsőfokú tanfolyamok esetében – természetesen igazodnak a londoni székhelyű Wine and Spirit Education Trust követelményeihez, amelynek iskolánk az első magyarországi akkreditált oktatási helye.

Tematikus borkóstolók, mesterkurzusok

Ha külföldön kíván munkát vállalni a borszakmában, WSET tanfolyamot végzett és szinten kívánja tartani tudását, tovább szeretne fejlődni és Londonba illetve Rusztra jelentkezne diplomakurzusra vagy egyszerűen csak szereti a jó borokat és élvezi, ha szakértelemmel kalauzolják e nedűk között, a Pasaréti úti kóstolók, mesterkurzusok kiváló alkalmat. Ezeken 18 órakor kezdődő esteken egy-egy témát, szőlőfajtát, borvidéket, országot járunk körbe, s megkóstolunk 12-15 válogatott bort, s az est végén még borkorcsolya is akad...Egy kis elméleti bevezető nyílt vagy vakkóstolás keretében ismerjük meg a kiválasztott borokat.

Írja le véleményét!

Ha e-mail üzenetben szeretne velünk kapcsolatba kerülni, kérem használja a kapcsolat menüpontot!

       E-mail cím nem lesz látható a weboldalon!
Véleményét mentettük. Köszönjük!

Még nincs egyetlen vélemény sem.

Legfrissebb
híreink
Vesztergombié lett a legjobb szekszárdi bor 2017-04-03 Vesztergombi Pince Bodzási merlot válogatása lett a legjobb szekszárdi bor idén. Magyar borsikerek külföldön 2017-03-09 2 kiváló hazai fajta a furmint és olaszrizling, és méltán híres borstilusaink, a szamorodni és aszú aratott legutóbb sikereket külföldön. Bodri Nőnap Szekszárdon! 2016-03-01 Tokaji Március Nagykóstoló 2016-02-21 Somló-Séd DŰLŐngélő minifesztivál 2015. július 18. 2015-07-18 További hírek »