Szőlőfajták Tudástár Borvidékek Hírek Rólunk Főoldal HU

Borkóstolók

Válasszon borkóstoló rendezvényeink közül!

Borászatok

Ismerje meg borászatainkat, az általuk kínált borkóstoló programokat, termékeiket!

Webáruház

Bor vásárlás, rendelés online

Kapcsolat

Kérdése van, információra van szüksége? Forduljon hozzánk bizalommal!

Borkóstoló

Vissza Édes élmények - családias hangulatú borkóstoló Tokajban

Édes élmények - családias hangulatú borkóstoló Tokajban

logo-effekt.jpg 

A halhatatlan magyar – családias hangulatú borkóstoló Tokajban.

Hatboros borkóstoló a Kései Pincze szőlőbirtokán, Tokaj városában, a fehér borok szerelmeseinek.
A pincét Szabó István kézműves borász vezeti, aki a minőséget és az egyediséget tartja szem előtt évről-évre. Ez a borkóstoló program elsősorban azoknak való, akik a kisebb pincékre jellemző családias környezet és a szép száraz fehér borok, illetve a kései szüreteknek köszönhető különleges, tartalmas, egyedi minőséget képviselő édes borkülönlegességek iránt érdeklődnek.

A borkóstoló a nap bármely szakában lehetséges, ahol többek között megtudhatjuk, miért is hallhatatlan a magyar...

Minimálisan foglalható létszám: 10 fő

Árajánlatért kérjük töltse ki az "Érdeklődési űrlapot"! Amennyiben a borkóstloló a megadott paraméterekkel megvalósítható, vagy a pincészetnek egyéb ajánlata van a választott programmal kapcsolatban, azt email-ben jelezzük.

Borfajták: Furmint, Hárslevelű, Sárga muskotály
Érdeklődési űrlap
Hozzájárulok személyes adataim kezeléséhez* (Adatvédelem)

Pincelátogatás Szabó István borász vezetésével, beszélgetés a szőlőbirtokról és a borokról, valamint 6 féle tokaji bor kóstolása.

Borkorcsolyaként kenyér, pogácsa, illetve megbeszélés szerint. Étellel kapcsolados egyedi igényeit kérjük, írásban jelezze felénk!

64194557570470929548753103404n.jpg

Írja le véleményét!

Ha e-mail üzenetben szeretne velünk kapcsolatba kerülni, kérem használja a kapcsolat menüpontot!

       E-mail cím nem lesz látható a weboldalon!
Véleményét mentettük. Köszönjük!

Még nincs egyetlen vélemény sem.

Kései Pincze

2013-08-17124330.jpg

A Tokaj-hegyaljai Borvidék a világ első zárt borvidéke 1737 óta, mely számos, egyedülálló értéket rejt magában. Célunk, hogy olyan egyedi, minőségi borokat készítsünk - természetes eljárással -, mely méltó e történelmi borvidékhez, értékeihez. A szőlő művelése, feldolgozása és a bor készítése kézműves, melynek során a szeretet, az elhivatottság vezérli utunkat.

Szőlőterületeink

Szőlőink Tokajban, a Verebes dűlőben és Bodrogkeresztúrban, a Dereszla dülőben helyezkednek el. A Verebes dűlőben található az 1992–ben, általunk telepített furmint szőlőnk; a furmintból, hárslevelűből és sárga muskotályból álló, több mint 40 éves területünk; valamint a legfiatalabb szőlőnk, a 2004–ben telepített sárga muskotály.
A Dereszla dűlőben pedig a családi örökségből származó, furmintot, hárslevelűt és sárga muskotályt tartalmazó területünk helyezkedik el. Összesen mintegy 1,5 hektáron gazdálkodunk.

Boraink

Szőlőtermesztésünk során mindig a lehető legjobb minőség elérése áll előttünk, az adott szőlőfajtákhoz képest a lehető legkésőbb kezdjük meg a szüretelést. Ennek köszönhetően csodálatos kései szüretelésű borokat sikerült készítenünk, a szép száraz, félszáraz és félédes boraink mellett.

A Pince

Kezdetben a házunkban található, néhány m2-es kis pincénk szolgált a borászkodás helyszínéül, de kezdetektől fogva arról álmodtam, hogy legyen egy szép, hangulatos, igazi pincém.
27 évvel később, 2008 nyarán a régi álom valósággá vált: elkészült az új pince-borház.
Az út hosszú volt és tervekkel, kétkezi munkával teli: a pince közel 1,5 év folyamatos, kézzel történő ásását és építését követően nyerte el mai formáját.
A pince a Kései Pincze nevet kapta, két elgondolásból:

  • Szőlőtermesztésünk során mindig a lehető legjobb minőség eléréseáll előttünk, a szürettel kivárunk, ameddig csak lehet, tehát általában kései szüretelésű szőlők kerülnek a présbe.
  • A megálmodott pincém 50 éves koromra készült el, így Ő egy kicsit olyan, mintha az én kései gyermekem lenne.

Pincénk egy főágból és két mellékágból áll. A főág 40 fő befogadására alkalmas.

Legfrissebb
híreink
Vesztergombié lett a legjobb szekszárdi bor 2017-04-03 Vesztergombi Pince Bodzási merlot válogatása lett a legjobb szekszárdi bor idén. Magyar borsikerek külföldön 2017-03-09 2 kiváló hazai fajta a furmint és olaszrizling, és méltán híres borstilusaink, a szamorodni és aszú aratott legutóbb sikereket külföldön. Bodri Nőnap Szekszárdon! 2016-03-01 Tokaji Március Nagykóstoló 2016-02-21 Somló-Séd DŰLŐngélő minifesztivál 2015. július 18. 2015-07-18 További hírek »