Szőlőfajták Tudástár Borvidékek Hírek Rólunk Főoldal HU

Borkóstolók

Válasszon borkóstoló rendezvényeink közül!

Borászatok

Ismerje meg borászatainkat, az általuk kínált borkóstoló programokat, termékeiket!

Webáruház

Bor vásárlás, rendelés online

Kapcsolat

Kérdése van, információra van szüksége? Forduljon hozzánk bizalommal!

Borkóstoló

Vissza Geszler Ezerjó Pincelakoma II. kóstoló Móron

Geszler Ezerjó Pincelakoma II. kóstoló Móron

5+1 x 1 dl palackos bor + borkorcsolya, pincelátogatás a borásszal + paraszttál 3 főre.

A kóstolón öt fajta palackos bor ízlelgetése közben (plusz a végén egy tetszőleges bor visszakóstolása) megismertetjük a Móri borvidék múltjával, jelenével, családunk sváb hagyományaival, körbejárhatnak modern látványborászatunkban, vagy tradicionális pincénkben (itt két szinten: a pincében kezdünk és a borkóstolóteremben, vagy a kerthelyiségben folytatjuk). Csapaterősítő programnak is kiváló, a jókedv garantált!

Pince nyitvatartása: Mindennap 12:00-23:00

Borkóstolók időtartama: a kiválasztott programtól függően kb. 2-2,5 óra

Minimum létszám: 10 fő

Árajánlatért kérjük töltse ki az "Érdeklődési űrlapot"! Amennyiben a borkóstloló a megadott paraméterekkel megvalósítható, vagy a pincészetnek egyéb ajánlata van a választott programmal kapcsolatban, azt email-ben jelezzük.

Borfajták: Chardonnay, Ezerjó, Királyleányka, Zenit
Érdeklődési űrlap
Hozzájárulok személyes adataim kezeléséhez* (Adatvédelem)

A borkóstoló melegétellel rendelhető.

Melegétellel, a kóstoló ára a melegétel rendeléstől függ,ezért ezt kérjük előre egyeztetni.

Kóstoltatott tételeink:

 • Móri Ezerjó több évjárat
 • Móri Királyleányka több évjárat
 • Móri Chardonnay több évjárat
 • Móri Zenit több évjárat
 • Vértes kincse cuvée több évjárat

Tippjeink:

- Válasszanak a borkóstolókhoz pinceprogramjaink közül is, hogy még emlékezetesebbé tegyék a nálunk töltött időt.
- Azoknak, akik a pincében falatozni is szeretnének találtuk ki az Ezerjó pincelakoma csomagot, mely borkóstoló+ paraszttál.
- A kóstoló után lehetőség van kedvezményes pinceáron megvásárolni palackos borainkat.

Írja le véleményét!

Ha e-mail üzenetben szeretne velünk kapcsolatba kerülni, kérem használja a kapcsolat menüpontot!

       E-mail cím nem lesz látható a weboldalon!
Véleményét mentettük. Köszönjük!

Még nincs egyetlen vélemény sem.

Geszler Családi Pincészet

2013-06-18104723.jpg

Sváb hagyomány, tüzes Ezerjó, családias hangulat.

Nevünkből is kitűnik móri családi borászat vagyunk, melyben erős alapot adott a múlt, a szorgalmas sváb identitás, az elődök tisztelete, ugyanakkor legalább olyan fontos családunk jelenében és jövőjében, hogy kiváló minőségű borokat készítsünk a ma borkedvelőinek.

Borkóstolás, pincejárás két pincében két stílusban:a 75 fős modern látványborászatban, melyhez kerthelyiség is tartozik megismerhetik a borkészítés útját, míg 40 fős tradicionális 200 éves sváb borkóstoló pincéjükben visszamehetnek az időben borozgatás közben.

Szolgáltatásaink:

 • Borkóstolás, pincejárás két pincében;
 • Bor, dal és tánc: pinceprogramok a kóstolók alatt; 
 • „Ezerjó élmény-válogatás" partnerkedvezmény-rendszer; 
 • „Ezerjó pincelakomák"; 
 • Palackos boreladás kis és nagy tételben pinceáron; 
 • Borbemutatók, borkóstolók, borvacsorák kitelepüléssel (angol, német nyelven is); 
 • Boros rendezvények egész évben; 
 • Programszervezés a Móri Borvidéken

Hogyha Mórra jönnek miért érdemes a Geszler Családi Pincészetbe ellátogatni? Mert:

 • negyedik generáció óta foglalkozunk szőlővel, borral
 • Ezerjónkkal az Országos Borversenyen ezüst érmet is szereztünk már, Zenitünk pedig nagy aranyat kapott a Hungarikum Borok Országos versenyén, Ezerjónk Mór város bora 2013-ban
 • 2011-ben a Pírma-díjátadón az év borászata címet kaptuk Fejér megyében
 • minőségi borokat, minőségi szolgáltatásokat nyújtunk elérhető áron
 • pinceprogramok, partner- kedvezmények is rendelkezésükre állnak
 • szeretjük amit csinálunk: jó érzés megmutatni a borokat, beszélni magunkról, a borvidékről olyanoknak, akiket érdekel mindez.

Mór, a pincéink elhelyezkedése: Látogassanak el hozzánk a Közép-Dunántúlra, a Fejér megyében található Ezerjó élményeket rejtő kedves kisvárosunkba: Mórra, az Ezerjó hazájába.

A Móri Borvidék központja a Vértes és a Bakony hegységek közt fekszik a Móri medencében, Budapesttől és az osztrák határtól 1 órányira, a Balatontól, Győrtől, a szlovák határtól 1 órányira, a Velencei tótól, Székesfehérvártól, Tatabányától félórányira, szinte az ország szívében.

Ha megérkeztek Mórra...
... és beértek a belváros egyetlen körforgalmához, akkor Pusztavám felé kell venni az útirányt a gyönyörű gesztenye soron át, majd a 2. kereszteződésnél balra kell fordulni. A Kapucinus templomot elhagyva, a Wekerle Sándor emlékmű mellett elhaladva, az óvoda jobb felén lévő utcába: a Martinovics utcába érnek, ahol a jobb oldalon találják meg modern látványborászatunkat. Hogyha pedig az emlékmű mögötti utcába fordulnak be, akkor a Zrínyi utcában is vannak, középtájon bal oldalon lesz a tradicionális 200 éves sváb borkóstoló pincénk.
Ha netán eltévednének, hívják a 06 (30) 481-9248-as telefonszámot!

A Móri Borvidékről. Mitől is a nagy fehér borok hazája? - A borvidék geológiája, talaja, éghajlata
A borvidék mikroklímájára, uralkodó szélirányára, rányomja bélyegét a Vértes és a Bakony között húzódó északnyugati-délkeleti csapású Móri árok, mely egy tektonikai törésvonal.
Az árok északkeleti oldalát képező Vértes déli-délnyugati lejtésű hegylábai adnak otthont az ültetvényeknek. A Vértes alacsony, sasbérces-árkos szerkezetű karsztos középhegység.
Döntő többségben löszön, mészkőtörmelékkel kevert löszön, oligocén homokon alakult ki az agyagbemosódásos barna erdőtalaj, illetve barnaföld; a dolomiton és mészkövön rendzinatalajok találhatók.
Klímája kedvező, bár kissé hűvösebb az átlagnál. Enyhe tél, sok légmozgás jellemzi, mely a szőlő betegségeknek nem kedvez. A nap sugarai nyáron a szőlők nagy részét egész nap érik. Az éves középhőmérséklet 10 oC. A tájat közepes fényviszonyok és 600-650 mm lehullott csapadék jellemzi. A legtöbb eső nyáron, míg a legkevesebb februárban és márciusban esik. Az uralkodó szélirány északnyugati. Mindazonáltal, a hegyek, dombok déli-délnyugati oldalain a kedvező mezo- és mikroklíma jó termőhelyi viszonyokat alakít ki.
A móri bor alatt ma is mindenütt a „Móri Ezerjó"-t értik, a jó termőhely és a kiváló fajta szerencsés találkozásának „eredményét". A szőlőfajtát hazánkban több helyen termesztik, de igazi otthonra a Vértes dűlőin talált.

Büszkeségünk, zászlós borunk: a hungarikum Móri Ezerjó
Az Ezerjó - amely ma már a hungarikumok közé tartozik - a 19. századi filoxéra-vészt követő újratelepítések során lett a fő szőlőfajta a borvidéken. Ritka lombozatot nevel. Bőtermő, de fagy- és rothadás érzékeny. Termése közepesen nagy, tömött. Bogyói gömbölyűek, a napos oldalon rozsdásodnak. Kedvező időjárás esetén a szőlőfürtök aranysárgára érnek és csodálatos zamattal rendelkeznek. Különösen jó idő esetén a botrytises szőlőszemekből aszúbor készíthető. Bora zamatos, magas alkohol és savtartalmú, kellemes hatású, általában száraz. Tüzes, testes karaktere és a savak harmóniája magas fokú élvezetet garantál. A borvidék ma is legnagyobb súllyal előforduló fajtája, a terület 32 %-án termesztik.
(Forrás: Az ezerjó hazája c. kiadvány; Mór és Pusztavám Közös Hegyközség, Mór, 2010.)

A pincék bemutatása:
Két pince, két stílus Pincéink ugyanazon domb két oldalán helyezkednek el, majdnem egymás mögött pár percnyire egymástól, Zrínyi utcai 40 fős 200 éves sváb borkóstoló „kispincénk" családi örökség, itt megállt az idő, hagyományos pince hagyományos sváb, a szőlődomb tetejére állva Vénhegyre (szőlődomb), Vértesre néző panorámával. 
A domb másik oldalán pedig egy szintén legalább 200 éves korszerűsített akadálymentesített „nagypincénk" ami egy modern látványborászat, alsó szintjén feldolgozó résszel, álló borkóstoló helyiséggel, emeleti szintjén 70 fős elegáns borkóstolóteremmel, kerti pavilon résszel, csodás Bakonyra néző panorámával.

Technológiánkról:
A kiváló minőség érdekében kizárólag kézzel szedjük a termést. A korszerű hűthető saválló tartályos technológiának köszönhetően préselés után irányítottan történik az erjesztés. 10 °C-on hűtjük a mustot, majd szétválasztjuk a seprőtől. Fajélesztővel indítjuk az erjesztést és 17 °C-on történik az erjedés. Feldolgozó és tárolókapacitásunkat megnöveltük, így a Geszler Családi Pincészet 1800 hl kereskedelmi mennyiségű reduktív és hagyományos (fahordós érlelésű) borok készítésre egyaránt alkalmas. A palackozást saját palackozó gépsorunkon végezzük. A szőlőfajtákra jellemző illatok és a hagyományos, kíméletes kézi szüretelés, a gyors feldolgozás a modern gépsoron eredményezi a Geszler Családi Pincészet jellegzetes, karakteres borait.

Szőlőterületeink:
Jelenleg 28 hektár saját szőlővel rendelkezünk, melyből 14 hektár Chardonnay, 3 hektár Királyleányka, 1 hektár Zöldveltelini, 2 hektár Zenit és 8 hektár Ezerjó telepítésünk van. A kordonos szőlőket mind magunk telepítettük a teraszokon többségét a Vértes hegy aljában melyek a legjobb területeknek számítanak a borvidéken (a kiváló talaj és mikroklímának köszönhetően). Így ha Szent Orbán is úgy akarja, akkor minden adott hozzá, hogy a fiatal ültetvényeinkről évről-évre kiváló minőségű szőlőből készíthessük borainkat.

Az ültetvény bemutatása:
Az ültetvények hat részre tagoltsága művelés szempontjából ugyan hátrány, így viszont sokkal kisebb az esélye, hogy a gyakori jégverés mindet károsítsa. Az Ezerjó viselte a leginkább a szélsőséges időjárást. Ezt a fajtát nagy becsben tartja családunk is, hiszen Mórt már az Osztrák-Magyar Monarchia idején is az Ezerjó hazájaként ismerték, és az osztrák kereskedők előszeretettel vásárolták a magas extrakt-, sav és alkoholtartalmának köszönhetően kiválóan szállítható, hosszan eltartható bort.

Boraink:

 • Móri Ezerjó több évjárat
 • Móri Királyleányka több évjárat
 • Móri Chardonnay több évjárat
 • Móri Zenit több évjárat
 • Vértes kincse cuvée több évjárat
 • Szerető- Móri Chardonnay

Büszkék vagyunk eredményeinkre: 2005-ben az Év Móri Ezerjó Bora díj; 2007-ben az Ifjú Borászok Legjobb Bora díj; Mór Város Polgármesterének Vándordíja; 2009-ben pedig a XXXI. Országos Borverseny ezüst érme Ezerjó borunkkal, évről-évre rendre arany érmekkel térünk haza a helyi, megyei, országos borversenyekről. A 2011-es Fejér megyei VI. Príma díjátadón pincészetünket is díjazták a megyében az ÉV BORÁSZATA címmel a Fejér Megyei Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ). Zenit borunk 2012-ben nagy aranyat kapott a Hungarikum Borok Országos versenyén, Ezerjónk Mór város bora 2013-ban.

Egyéb programjavaslatok:

 

Csókakői vár (http://www.csokako.hu/index.php?oldal=503)

 

Csókakői várlátogatás (Mórtól 10 perc busszal): a vár hétköznap nem látogatható ásatások miatt nyárig, csak hétvégén

A várba a belépés ingyenes, ha szeretnének körbevezetést, akkor hívják Tucikát (ő várhölgy, neki van díja, amit a vár építésére ajánl fel minden esetben). Jelenleg csak szombaton kell parkoló díjat fizetni a vár alatt (autóbusz 1500 Ft, személyautó: 500 Ft, motor: 300 Ft). Bemásolom a csókakői palát szövegét:

„Történelmi Séták Csókakőn.

Ismerje meg velünk Csókakő községét!

Ismerje meg településünk történelmi múltját egy kellemes séta keretében Túravezetőnk segítségével.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk, aki kíváncsi a Csókakői Vár és a falu történetére.

Túravezetők: Vass Rezsőné Tucika illetve Ribi András

További információ Vass Rezsőné Tucika +3622/422-260”

 

FEHÉRVÁRCSURGÓ- Károlyi kastély www.karolyi.og.hu

Mórtól 15 perc busszal. Károlyi Kastély megtekintése körbevezetéssel. http://www.geszlerpince.hu/ezerjo-elmenyvalogatas-geszler-csaladi-pinceszet-mor/kastelylatogatas-idegenvezetessel

 

LOVASKOCSIKÁZÁS: http://www.geszlerpince.hu/borkostolo-geszler-csaladi-pinceszet-mor/lovaskocsi-kirandulas-a-borkostolo-elott-mor#tartalom

KAPCSOLATTARTÓ:  Krár Katalin értékesítés MÖLLMANN – HÁZ KERESKEDELMI KÖZPONT
Fogadó az Öreg Préshez*** , Hétkúti Wellness Hotel**** és Lovaspark
H-8060 Mór, Arany János u. 4. Tel: +36-22-563-083  Mobil: +36-30-247-6965 E-mail: reserve@oregpres.hu Internet: www.hetkut.hu, www.oregpres.hu

 

Lamberg-kastély látogatás

Akik hozzánk jönnek borkóstolóra, azok pl. a Lamberg-kastély kiállításait http://www.lambergkastely.hu/lamberg-kastely-muzeum/a-kastely-ma  (benne a családunk aktív közreműködésével készült Ezerjó Pince Galériát) is fél áron látogathatják.

Ezt a túrát érdemes összekötni a városvezetéssel, először elmenni ide majd továbbsétálni az idegenvezetővel a belvárosban.

 

IDEGENVEZETÉS MÓRON

Szakképzett móri idegenvezető 1-1,5 órás (6.500 Ft/csoport)  idegenvezetést  tud tartani hétvégén is, ill. amennyit szeretnének (kérhetik tőle úgy is, hogy a pincéhez érkezzenek a végén).  Ezt a Móri Borvidék TDM Egyesület Turisztikai Irodával tudják leegyeztetni, elérhetőségük: www.moriborvidekinfo.hu Az iroda H-P 9.00-17.00  SZ: 9.00- 14.00 óráig tart nyitva, és, hogy időpontot tudjanak egyeztetni az idegenvezetővel az iroda munkatársai kérem hívják őket (22-788-865).

 

Sváb tájház megtekintése: ingyenes

http://www.geszlerpince.hu/borkostolo-geszler-csaladi-pinceszet-mor/a-marton-haz-megtekintese-mor#tartalom

 

A majki kamalduli remeteség épületcsoportja: www.majkikolostor.hu

 

CSÁKBERÉNY: Gróf Merán Fülöp Vadászati és Erdészeti Múzeum: http://hartdegenakos.wix.com/meran

Mórtól 20 perc busszal.

 

 

 

Geszler Pince Wekerle kóstoló Móron (standard)


Wekerle Sándor miniszterelnök kóstolója: 5+1 x 1 dl palackos bor + borkorcsolya, pincelátogatás a borásszal. A kóstolón öt fajta palackos bor ízlelgetése közben (plusz a végén egy tetszőleges bor visszakóstolása) megismertetjük a Móri borvidék múltjával, jelenével, családunk sváb...
0 / fő-től Bővebben

Geszler Alkoholmentes borkóstoló Móron


Alkoholmentes borkóstoló: 5 dl „gyermekbor" (szőlőlé) + borkorcsolya Sofőröknek, gyerekeknek, kismamáknak: a kóstoló tartalma ugyanaz csak bor nélkül „gyermekborral" (szőlőlével) helyettesítve... hogy senki se maradjon ki a pinceélmény és a koccintás öröméből. Természetesen megismertetjük a...
0 / fő-től Bővebben

Geszler Pince Wekerle kóstoló Móron (extra)


Wekerle Sándor miniszterelnök kóstolója (extra): 3cl borpárlat + 5+1 x 1 dl palackos bor + borkorcsolya, pincelátogatás a borásszal. A kóstolón borpárlat és öt fajta palackos bor ízlelgetése közben (plusz a végén egy tetszőleges bor visszakóstolása) megismertetjük a Móri borvidék múltjával,...
0 / fő-től Bővebben

Geszler Pince Lamberg borkóstoló Móron


Lamberg grófok kóstolója: 6+1 x 1 dl palackos bor + borkorcsolya, pincelátogatás a borásszal. A kóstolón hat fajta palackos bor ízlelgetése közben (plusz a végén egy tetszőleges bor visszakóstolása) megismertetjük a Móri borvidék múltjával, jelenével, családunk sváb hagyományaival,...
0 / fő-től Bővebben

Geszler Pince Lamberg borkóstoló Móron (prémium)


Lamberg grófok kóstolója: 7+1 x 1 dl palackos bor + borkorcsolya, pincelátogatás a borásszal. A borkóstoló programon hét fajta palackos bor ízlelgetése közben (plusz a végén egy tetszőleges bor visszakóstolása) megismertetjük a Móri borvidék múltjával, jelenével, családunk sváb hagyományaival,...
0 / fő-től Bővebben

Geszler Ezerjó Pincelakoma I. borkóstoló Móron


5+1 x 1 dl palackos bor + borkorcsolya, pincelátogatás a borásszal + paraszttál 1 főre. A borkóstoló programon öt fajta palackos bor ízlelgetése közben (plusz a végén egy tetszőleges bor visszakóstolása) megismertetjük a Móri borvidék múltjával, jelenével, családunk sváb hagyományaival,...
0 / fő-től Bővebben
Legfrissebb
híreink
Vesztergombié lett a legjobb szekszárdi bor 2017-04-03 Vesztergombi Pince Bodzási merlot válogatása lett a legjobb szekszárdi bor idén. Magyar borsikerek külföldön 2017-03-09 2 kiváló hazai fajta a furmint és olaszrizling, és méltán híres borstilusaink, a szamorodni és aszú aratott legutóbb sikereket külföldön. Bodri Nőnap Szekszárdon! 2016-03-01 Tokaji Március Nagykóstoló 2016-02-21 Somló-Séd DŰLŐngélő minifesztivál 2015. július 18. 2015-07-18 További hírek »