Borkóstoló
Vissza
Hudák Szőlőbirtok és Borászat kóstolója Budapesten
Hudák Mátyás borbemutatói kitűnő termőterületekről származó, magas szakmai színvonalon iskolázott tételekkel, a borász személyes vezetésével.
Árajánlatért kérjük töltse ki az "Érdeklődési űrlapot"! Amennyiben a borkóstloló a megadott paraméterekkel megvalósítható, vagy a pincészetnek egyéb ajánlata van a választott programmal kapcsolatban, azt email-ben jelezzük.
Borfajták: Cabernet sauvignon, Chardonnay, Furmint, Irsai Olivér, Kékfrankos, Olaszrizling, Sauvignon Blanc
A kóstolók résztvevői a szép ívű borsor elfogyasztása mellett betekintést nyerhetnek a borkóstolás, a szőlőtermesztés és a borkészítés részleteibe.
A kóstolóhelyiségek maximális befogadóképessége: 30 fő, legkisebb létszám: 10 fő
Időpont: Előre egyeztett időpontban, egész évben
Ár: létszámtól függően
Cím: Hudák Kóstolópince 1023 Budapest, fejedelem útja 31.
Weboldal: www.hudakbor.hu
E-mail: info@hudakpince.hu
Írja le véleményét!
Ha e-mail üzenetben szeretne velünk kapcsolatba kerülni, kérem használja a kapcsolat menüpontot!
Az aszófői vörösmáli műemlék pincesor egyik legrégibb, mai napig működő borospincéjét anyai ősapám, Joó Ferencz építette 1848-ban. A pince elkészülte óta nem csak a szőlő gondozásának tudománya, hanem a borkészítés alapismeretei is apáról fiúra szálltak. A felújított műemlék épület pincéjében ma vörösborokat érlelünk magyar típusú ászok hordókban, valamint az épület további két, 10 és 30 fő fogadására alkalmas helyiségeiben borkóstolókat tartunk.
Édesapám, Hudák Zoltán 1965-ös tokaji borászati tanulmányainak kezdete óta hivatásszerűen, magas szakmai színvonalon foglalkozik szőlőneveléssel és borkészítéssel. A tokaji II. Rákóczi Ferenc Borászati Szakiskola elvégzése után a Kertészeti Egyetemen szerzett kertészmérnök diplomát. Gyakorlatra a Balaton északi partjára került, ahol szakmai sikereket ért és ér el. A mai ültetvényszerkezet az Ő több évtizedes, tudatos munkájának eredményeként alakult ki. A felújított, ódon pince mellett az általa létrehozott modern üzemi épület tette lehetővé napjaink borászati technológiáinak alkalmazását.
Hazánk az északi szélesség 47. fokán helyezkedik el, ezért borvidékünkön a legjobb adottságú dűlők a Balatonra néző, déli fekvésű termőterületek. Ültetvényeink Aszófőn, Balatonfüreden, Csopakon és Tihanyban találhatók, ezeket a természettel összhangban magunk műveljük.
Termesztett szőlőfajtáink Irsai Olivér, Olaszrizling, Furmint, Sauvignon blanc, Chardonnay, Kékfrankos és Cabernet sauvignon.
Feladatom, hogy legjobb tudásom szerint folytassam - kollégáimmal együtt folytassuk - azt a szakmai építkezést, amelyet családom a régmúltba nyúlóan végez.
Hudák Mátyás, borász
Még nincs egyetlen vélemény sem.