Szőlőfajták Tudástár Borvidékek Hírek Rólunk Főoldal HU

Borkóstolók

Válasszon borkóstoló rendezvényeink közül!

Borászatok

Ismerje meg borászatainkat, az általuk kínált borkóstoló programokat, termékeiket!

Webáruház

Bor vásárlás, rendelés online

Kapcsolat

Kérdése van, információra van szüksége? Forduljon hozzánk bizalommal!

Borkóstoló

Vissza Molnár borkóstolók a Móri Bormúzeumban

Molnár borkóstolók a Móri Bormúzeumban

Borkóstolók 3-5-7 fajta borral:

  1. Korcsolya - házi pogácsa, 3 féle kézműves sajt, tanyasi sonka
  2. Krémes est - házi kenyér, házi krémek by: chef (padlizsán, tepertő, sajtkrém, szárnyasmáj-pástétom)
  3. Boros-Pöris - pörkölt galuskával és savanyúsággal
  4. Bormúzeum - sült kacsacomb, szűzérmék roston, rántott csirkemellfilé, grillezett gomolya vajas burgonyával és csalamádéval
  5. Falusi - füstölt sonka, kolbász, szalámi zöldségekkel és házi kenyérrel

Minimum létszám: 10 fő 

Árajánlatért kérjük töltse ki az "Érdeklődési űrlapot"! Amennyiben a borkóstloló a megadott paraméterekkel megvalósítható, vagy a pincészetnek egyéb ajánlata van a választott programmal kapcsolatban, azt email-ben jelezzük.

Borfajták: Cserszegi fűszeres, Ezerjó, Királyleányka, Leányka, Olaszrizling, Sauvignon Blanc, Tramini, Rajnai rizling, Pinot noir
Érdeklődési űrlap
Hozzájárulok személyes adataim kezeléséhez* (Adatvédelem)

A 200 éves múlttal rendelkező Móri Bormúzeum Étterem újra megnyitotta kapuit. Éttermünk A'la carte, melynek középpontjában természetesen a friss, ropogós Móri borok állnak. Fő profilunk a borkóstolók, borvacsorák és bortúrák szervezése.

A Bormúzeum akár 150 fős csoportok fogadására is alkalmas, ezért kiváló helyszín céges, baráti, családi összejövetelek és esküvők számára. A rendezvényeket igénytől függően az egyfogásos egyszerűbb vacsorától a többfogásos borvacsorákig is tudjuk biztosítani. Az étteremben való vendéglátás mellett szervezünk még borászati üzemlátogatást a Molnár Borháznál, ültetvénybejárást szüretelő kocsikon és városnézést lovas kocsikon. Természetesen a Molnár Borház borok kóstolása egyik programnál sem maradhat el.

A Bormúzeumba lépve egy modern lounge rész fogadja azon vendégeket, akik kávéznának, boroznának, vagy csak szeretnének eltölteni néhány kellemes órát barátaikkal. Tovább sétálva egy 40 méter hosszú, exkluzív, de tradicionális pinceétterembe lépünk. Itt az idilli hangulatot a halk zene, a gyertyafény és az erre kialakított kellemes környezet teremti meg. A pince hátsó részén egy üvegfallal elválasztott kóstoltató terembe csöppenünk.

Írja le véleményét!

Ha e-mail üzenetben szeretne velünk kapcsolatba kerülni, kérem használja a kapcsolat menüpontot!

       E-mail cím nem lesz látható a weboldalon!
Véleményét mentettük. Köszönjük!

Még nincs egyetlen vélemény sem.

Molnár Borház

Szőlészet

130 hektár újtelepítésű szőlőterület a varázslatosan szép, festői környezetű, Vértes-hegység lábainál. Ez az értékes szőlőterület az alapkő, az erős alap, melyre bátran építhettük a móri borvidék egyik legnagyobb borászatát. Szőlőterületeink 90%-a Móron a Kecskehegyi-, Pohárhegyi-, Fehérházi-, Vajali- és Vénhegyi-dűlőben, valamint 10%-a Csókakő, Aranyhegyi-dűlőjében találhatóak, kivétel nélkül I. osztályú szőlőkataszteri termőhelyen. Legnagyobb területen, Ezerjót, Királyleánykát és az 50-években Móron, Bíró Károly által nemesített, majd méltatlanul elfeledett Generosát telepítettük.

Képtalálat a következőre: „molnár borház”

„A jó bor készítése a szőlőföldeken kezdődik"

- szokták mondani, és valóban, ezért már a telepítésnél szőlészünk minden szakmai szempontot figyelembe véve, a talaj összetételétől és adottságaitól kezdődően, gondos és aprólékos munkával választotta ki a borvidék legjobb fajtáit. Zászlós borként az ezer arcú Ezerjó, majd a közkedvelt Sauvignon blanc, a mindenki kedvence Leányka és Királyleányka, a fűszeres Cserszegi és Tramini, a virágmezőket idéző Irsai Olivér és Zenit, a friss, gyümölcsös, Pinot Noir, melyből rosé készül, a rejtélyes magyar szépség Generosa, a cseppet sem szürkeeminenciás Szürkebarát, a páratlan rizling páros Rajnai és az idén a Székesfehérvári Törvényszék borának választott Olaszrizling, mely a Csókakői Aranyhegyről származik.

Nagy odafigyelés, magas színvonalú szakértelem és rengeteg munka ami szőlészetünket jellemzi.

Németh Csaba szőlészünk a talaj folyamatos vizsgálatával, a hiányzó tápanyagok, ásványi anyagok, nyomelemek, folyamatos visszapótlásával, a szőlőmunkálatok, zöldmunkák időbeni és hiánytalan elvégzésével, a precízen ütemezett növényvédelemmel, valamint a szüreti időpontok pontos megválasztásával és gondos levezetésével járul hozzá csapatmunkánkhoz, hogy minőségi szőlőből minőségi bor készülhessen. A technika a modern technológia óriási segítséget nyújt a szőlőben is.

"Móri bor mindenkor"

Borászat

jo-reggelt-morweb.jpg

Borászatunkban igyekszünk már a szőlő feldolgozásától kezdődően a borvidék sajátosságait, stílusjegyeit szem előtt tartva, hagyományait megőrizve, de mégis olyan, a mai borkultúrának megfelelő irányvonalat képviselni, ami nemcsak bátran vállalható, de a borfogyasztó társadalom lehető legtöbb igényét kielégítve, dobja be magát a borszeretők szívébe.

A feladat nem könnyű, de szeretjük a kihívásokat, az izgalmas évjáratokat és legfőképpen szeretjük a borvidéket, a borvidék borait. Amit ennél is jobban szeretünk az a mosoly amit a pohárba töltés után az arcokon látunk. Ez minden fáradozást és munkát megér, ez minden verejtéket felszárít, ez az, ami minket inspirál, ami nekünk ötletet ad és munkánkat boldoggá teszi.

Feltett szándékunk, hogy a borvidék legjobb borait, töltsük pohárba, persze ez nem verseny, mert a jobb az legtöbbször több és a több pedig leginkább más mint a többi. Így fér meg egymás mellett több pince e gyönyörű borvidékünkön.

Fejlesztéseinknek köszönhetően, a legmodernebb technológiával dolgozhatunk, ami manapság elengedhetetlen kelléke a piacra jutásnak, piacon maradásnak. Boraink jellemzően reduktívan készülnek, és főborászunk irányításával borászaink a tudatosság jegyében már a szüreti időpont megválasztásával kezdik munkájukat. A folytatás, gondos musttisztítás, irányított erjesztés, precíz analitika gyors készre kezelés. És bár a lényeg ebben rejlik, de a többi titok.

A végeredmény fajtajelleges zamatok, megőrzött intenzív ízek és illatok, harmónikus kellemes savak, hízelgő, mosolyt csalogató összhatás. Csendes boraink mellett előkelő helyet foglalnak el, pezsgő, habzó és gyöngyözőbor családunk tagjai. Melyből Paulus Brut névre keresztelt nyers tankpezsgőnk 2015-ben az Országos Borversenyen legmagasabb pontszámmal végzett a dobogó legfelső fokán, arany színekben csillogva.

Legfrissebb
híreink
Vesztergombié lett a legjobb szekszárdi bor 2017-04-03 Vesztergombi Pince Bodzási merlot válogatása lett a legjobb szekszárdi bor idén. Magyar borsikerek külföldön 2017-03-09 2 kiváló hazai fajta a furmint és olaszrizling, és méltán híres borstilusaink, a szamorodni és aszú aratott legutóbb sikereket külföldön. Bodri Nőnap Szekszárdon! 2016-03-01 Tokaji Március Nagykóstoló 2016-02-21 Somló-Séd DŰLŐngélő minifesztivál 2015. július 18. 2015-07-18 További hírek »