Szőlőfajták Tudástár Borvidékek Hírek Rólunk Főoldal HU

Borkóstolók

Válasszon borkóstoló rendezvényeink közül!

Borászatok

Ismerje meg borászatainkat, az általuk kínált borkóstoló programokat, termékeiket!

Webáruház

Bor vásárlás, rendelés online

Kapcsolat

Kérdése van, információra van szüksége? Forduljon hozzánk bizalommal!

Borkóstoló

Vissza Szőke Mátyás és Zoltán Pincészet borkóstolója főétkezéssel

Szőke Mátyás és Zoltán Pincészet borkóstolója főétkezéssel

Borkóstolót és étkeztetést a hét bármely napján 18.00 órai kezdettel tudunk vállalni.

Minimum létszám: 10 fő

A Borkóstoló főétkezéssel programunk az alábbiakat tartalmazza:

 • pincelátogatás, ami a kóstoltatás helyszíne is
 • min. 6-8 fajta bor kóstoltatása
 • borkorcsolya: pogácsa, sajttál

választási lehetőség az alábbi főételek közül:

 1. Pincepörkölt + savanyúsággal
 2. Sült csülök káposztával
 3. Hideg csülöktál + zöldségekkel

Árajánlatért kérjük töltse ki az "Érdeklődési űrlapot"! Amennyiben a borkóstloló a megadott paraméterekkel megvalósítható, vagy a pincészetnek egyéb ajánlata van a választott programmal kapcsolatban, azt email-ben jelezzük.

Borfajták: Cabernet sauvignon, Chardonnay, Irsai Olivér, Kékfrankos, Királyleányka, Ottonel Muskotály, Olaszrizling, Sauvignon Blanc, Szürkebarát, Zengő, Sárga muskotály, Merlot
Érdeklődési űrlap
Hozzájárulok személyes adataim kezeléséhez* (Adatvédelem)

A borkóstolót Szőke Mátyás, vagy a Főborász tartja, melynek alkalmával lehetősége van a lelkes borszerető közönségnek, hogy kérdéseiket feltegyék és megvitassák elképzeléseiket a Mátrai borvidék egyik jelentős családi pincészetében. Lehetőség van borvásárlásra a Vinotékánkban.

 

 

Írja le véleményét!

Ha e-mail üzenetben szeretne velünk kapcsolatba kerülni, kérem használja a kapcsolat menüpontot!

       E-mail cím nem lesz látható a weboldalon!
Véleményét mentettük. Köszönjük!

Még nincs egyetlen vélemény sem.

Szőke Mátyás és Zoltán Pincészet

Kedves Borbarát!

Családi vállalkozásunkat, termelésünket folyamatosan a vevők igényeihez igazítjuk. Úgy gondoltam, ha a legszebb, illatos, zamatos fehérborokat a Mátrai borvidéken lehet előállítani, akkor ugyanezt a csodálatos illat és zamatvilágot a vörösboroknál is elő lehet varázsolni. Legfőbb törekvésünk, hogy a borvidék vörösborairól is híres legyen. Úttörőként remélem, jó úton járunk. Fontosnak tartom a fogyasztókkal való személyes kapcsolattartást. Erőt, lendületet ad és örömöt jelent, amikor azt látom, hogy a látogatók jól érzik magukat nálunk és ízlenek a boraink.

Üdvözlettel: Szőke Mátyás

dsc1368.jpg

Szőke Mátyásműszaki végzettségű, de a 70-es évek óta intenzíven foglalkozik bortermeléssel. A család generációkra visszamenően foglalkozott a szőlőtermesztéssel, de a borkészítésrőlSzőke Mátyásvált országosan elismertté és a borvidék egyik legmeghatározóbb képviselőjévé. Elsők között volt aki a borvidéken boraival a minőségi kategóriát hozta. Aki ismeri az tudja, hogy szívvel- lélekkel fáradhatatlanul a családi vállalkozás erősítésén dolgozik. Felesége a szőlőterületek gondos megmunkálását felügyeli, évtizedes tapasztalatokkal a háta mögött, a kiváló alapanyag érdekében. A pincei munkálatokban nagy segítség Zoltán fia, aki már Budafokon végzett és a pincészet borásza. A cég fejlődik, kinőtte a lehetőségeit. A családi vállalkozás 2010-ben fogott az üzem bővítéséhez, ami két lépésben került kivitelezésre első ütemben egy új palackozó és 2011-ben a Vinotéka épült meg.

A család 35 hektáros területen gazdálkodik, amik kiváló földrajzi adottságokkal rendelkeznek. A borvidéket a fehér fajták jellemzik számos csúcsbor került ki ezek közül a pincészetükből, de már készítettek nemzetközi viszonylatban is elismert vörösbort. Legfontosabb törekvésük, hogy a borvidék vörösborairól is híres legyen. Készítenek dűlőszelektált tételt, amelyben felfedezhetőek a terület sajátosságai is. A kiváló minőségű borok alapját folyamatos telepítéssel biztosítják, fajtában a piaci igényekhez igazodva Évről évre egyre nagyobb mennyiséget tudnak külföldre exportálni. Rendszeres szállítmányok indulnak az Egyesült Államokba illetve Európa több országába. 

A pincék felszereltsége és berendezése híven tükrözik a családfő és fia filozófiáját. Céljuk a borvidékre jellemző fajtákból – irányított erjesztéssel – minél jobb minőségű reduktív borokat készíteni a termőhely, a fajta és a reduktív technológia összehangolásával. A szőlőfeldolgozást és a borászati-technológiát a gyorsaság, a kíméletesség és az igényesség jellemzi. A fehérborokat – fajtától függően – irányított hűtött erjesztés után palackos, nagy-, illetve kisfahordós (barrique) érleléssel készítik. A vörösborok héjon erjesztéssel készülnek. Egy részük hagyományos ászok hordós érleléssel nyeri el végleges illatos karaktereit, másik részüket a vaníliás-füstös jelleg kialakulása érdekében barrique hordóban érlelik

„A bor különleges termék. Lelke van, egyénisége, története és történelme, még a palackban is fejlődik, először szebb lesz, majd bölcsebb, és a végén meghal. A gyümölcs megrothad, a virág elhervad, az étel megromlik – a bor az egyetlen olyan „termék”, amely elmúlásában is emberi.”

Pincészetünkben kapható borok:

 • Mátrai Sauvignon Blanc
 • Mátrai Zöldveltelíni
 • Mátrai Irsai Olivér
 • Mátrai Királyleányka
 • Mátrai Olaszrizling
 • Mátrai Szürkebarát
 • Mátrai Muscat Ottonel félédes
 • Mátrai Chardonnay
 • Mátrai Kékfrankos  
 • Kékfrankos - Cabernet Sauvignon Rose
 • Mátrai Cabernet
 • Mátrai Cabernet Barrique
 • Muscat Lünel
 • Zengő
 • Paskomi Chardonnay
 • Peresi Mátrai Cuvée
 • Nektárium Cuvée
 • AMERLOT

 

Szőke Mátyás és Zoltán Pincészet borkóstolója főétkezés nélkül


Borkóstolót és étkeztetést a hét bármely napján 18.00 órai kezdettel tudunk vállalni min. 10 fő részére. A Borkóstoló főétkezés nélkül programunk az alábbiakat tartalmazza: pincelátogatás, ami a kóstoltatás helyszíne is min. 6-8 fajta bor kóstoltatása borkorcsolya: pogácsa, sajttál...
0 / fő-től Bővebben
Legfrissebb
híreink
Vesztergombié lett a legjobb szekszárdi bor 2017-04-03 Vesztergombi Pince Bodzási merlot válogatása lett a legjobb szekszárdi bor idén. Magyar borsikerek külföldön 2017-03-09 2 kiváló hazai fajta a furmint és olaszrizling, és méltán híres borstilusaink, a szamorodni és aszú aratott legutóbb sikereket külföldön. Bodri Nőnap Szekszárdon! 2016-03-01 Tokaji Március Nagykóstoló 2016-02-21 Somló-Séd DŰLŐngélő minifesztivál 2015. július 18. 2015-07-18 További hírek »