Szőlőfajták Tudástár Borvidékek Hírek Rólunk Főoldal HU

Borkóstolók

Válasszon borkóstoló rendezvényeink közül!

Borászatok

Ismerje meg borászatainkat, az általuk kínált borkóstoló programokat, termékeiket!

Webáruház

Bor vásárlás, rendelés online

Kapcsolat

Kérdése van, információra van szüksége? Forduljon hozzánk bizalommal!

Borkóstoló

Vissza Takler kúria kóstoló Alap borsor

Takler kúria kóstoló Alap borsor

Alap borsor 5 borral:

  • Pinot Noir Rosé 
  • Kékfrankos 
  • Merlot 
  • Cabernet franc 
  • Bikavér 

Árajánlatért kérjük töltse ki az "Érdeklődési űrlapot"! Amennyiben a borkóstloló a megadott paraméterekkel megvalósítható, vagy a pincészetnek egyéb ajánlata van a választott programmal kapcsolatban, azt email-ben jelezzük.

Borfajták: Cabernet franc, Cabernet sauvignon, Kékfrankos, Merlot, Pinot noir
Érdeklődési űrlap
Hozzájárulok személyes adataim kezeléséhez* (Adatvédelem)

Borkóstolás: minimum 10 főtől, előzetes időpont egyeztetés alapján

Borsoraink kóstolási mennyiségű (0,4-0,6 dl) fajtánkénti bort, valamint 0,5 l ásványvizet tartalmaznak.

Írja le véleményét!

Ha e-mail üzenetben szeretne velünk kapcsolatba kerülni, kérem használja a kapcsolat menüpontot!

       E-mail cím nem lesz látható a weboldalon!
Véleményét mentettük. Köszönjük!

Még nincs egyetlen vélemény sem.

Takler Kúria

vidam.jpg A rusztikus stílusú Takler Kúria Szekszárd városától 8 km-re fekvő Takler Borbirtokon található. Családi és céges rendezvények kiváló helyszínéül szolgál.

 

Családunk az 1700-as évek óta foglalkozik szőlőtermesztéssel, borkészítéssel a több mint kétezer éves múltra visszatekintő Szekszárdi borvidéken. Hasonlóan más borászcsaládokhoz a régióban, mi is Mária Terézia betelepítésének köszönhetően kerültünk Szekszárdra. Az évszázadok viszontagságai után, jelenlegi családi vállalkozásunkat 1987-től folyamatosan építjük, fejlesztjük a mai napig. Pincészetünket hárman irányítjuk ( Takler Ferenc és két fia, Ifjabb Ferenc és András ) A kitűnő domborzati- és talajadottságokat, valamint a meleg, szubmediterrán klímát kihasználva készítjük vörös borainkat. Jelenleg 70 hektáron gazdálkodunk. Pincészetünk kínálatában a világfajták borai, vagyis a Merlot, Cabernet franc és sauvignon mellett kiemelt hangsúlyt kapnak a tájjelegű vörösborok, a máig különlegességnek számító Kadarka, az egyre kedveltebb Kékfrankos, valamint az előbb említett fajták házasításával készített Szekszárdi bikavér.

A vörösborok mellett üde rosé-t, valamint déli stílusú fehérborokat is készítünk. Borászati hitvallásunknak megfelelően sötét, testes, érett tanninokban gazdag, de bársonyosan lágy, egyedi ízvilágú borokat készítünk a vidék boraira jellemző fűszerességgel, zamatgazdagsággal. Vörös boraink 1.5-2 éves ászokhordós illetve új tölgyfahordós érlelés után kerülnek palackba, ahol fajtától függően hosszú évekre elegendő potenciállal rendelkeznek.

Fuxli 2014.: A trió második Fuxlija sötét rubin színű. 2014-ben 100% kékfrankos, szintén a testesebb vörösboros vonalból: élénk savú, izgalmas illat- és ízvilág jellemzi. Tartályban erjedt, két napig héjon áztatva.

Pinot Noir Rosé 2014.: Rendkívül üde, könnyed, lendületes rosé, gazdag gyümölcsösséggel, legfőképp az őszibarack és narancs vibráló zamataival, enyhe szénsavval kiegészítve.

Kékfrankos 2014.: Jellegzetes karakterű, intenzív illat és ízjegyeket mutató elegáns és lendületes vörösbor. Illatában és ízében is sok gyümölccsel, főként az érett meggy jegyeivel.

Pinot Noir 2012.: Magával ragadó, elegáns vörösbor, a fajtára és a borvidékre jellemző lendületességgel, gazdag gyümölcsösséggel, főként piros húsú gyümölcsök, leginkább málna és csipkebogyó gazdag jegyeivel. 12 hónapig érlelődött másodtöltésű 500 l-es hordókban.

 

Merlot 2012.: Gazdag, telt vörösbor, málna és eper élénk jegyeivel. Szép test, kerek tanninok, hosszú utóíz jellemzik.16 hónapig érlelődött másod és harmadtöltésű hordókban.

Cabernet Franc 2013.:  Pincészetünk egyre meghatározóbb vörösbora. Igen sokrétű, testes, ugyanakkor finom szövésű, lendületes bor, erdei gyümölcsök, legfőképpen az áfonya lebilincselő zamatvilágával, elegáns tanninokkal a végén. 16 hónapig érlelődött másod és harmadtöltésű hordókban.

Syrah 2013.: Intenzív illat és zamatvilágot mutató telt, lendületes bor, piros húsú valamint déli gyümölcsök vibráló jegyeivel, hosszú lecsengéssel.

Kadarka 2012.: Rubin színű, leginkább gyümölcsös bor, finom eleganciával. A tökéletesen beérett szőlőből származó meleg fűszeressége, gazdag vaníliás, málnás jegyei teszik emlékezetessé.

Bikavér Reserve 2012.:  Tradicionális borunkat válogatott minőségű Kékfrankos, Merlot, Cabernet franc és sauvignon, valamint Kadarka és Syrah fajták házasításával készítjük. Összetett illat és zamatvilággal bíró, testes, ugyanakkor vibráló vörösbor, piroshúsú gyümölcsök gazdagságával, hosszú utóízzel. 16 hónapig érlelődött 70 %-ban másod, harmadtöltésű, 30 %-ban új, 500 l-es magyar tölgyfahordókban.

Kékfrankos Reserve 2012.: Válogatás borcsaládunk egyik ékköve a főként idősebb tőkékről származó, szigorú hozamkorlátozással készített, igen lendületes, elegáns karakterű vörösbor, fűszeres illat és ízvilággal, főként az érett meggy és aszalt szilva jegyeivel, finom újfahordós jegyekkel kiegészülve.13 hónapig érlelődött új, 500 l-es új,magyar tölgyfahordókban.

Pinot Noir Reserve 2009.:  Klasszikus jegyeket mutató bor amelyben a fajta gazdagsága, sokszínűsége, lendületessége mutatkozik meg a Szekszárdi borvidék jellegzetes melegségével, piros-gyümölcsös, fűszeres karakterével. 16 hónapig érlelődött új, 500 l-es tölgyfahordókban.

Cabernet Sauvignon Reserve 2009.: Pincészetünk kínálatában csak a legkiemelkedőbb évjáratokban jelenik meg önállóan. A csodálatos adottságú Görögszó dűlőben termett, 1 kg/tőke termésátlag mellett. Koncentrált, ugyanakkor gazdag és lendületes bor, jellegzetes ribiszkés jegyekkel, az érett szőlőnek köszönhetően lekerekedett tanninokkal, hosszú évekre elegendő potenciállal. 16 hónapig érlelődött 225 l-es magyar tölgyfahordókban.

Cabernet Franc Reserve 2007.: A szekszárdi Strázsa-hegy, Hidaspetre, a bátaszéki Zenta-völgy, valamint a Várdomb dűlők, tökéletesen beérett terméséből készítettük el ezt a különleges vörösbort, igen visszafogott termésátlag mellett. Komplex, vastag vörösbor rendkívüli ízgazdagsággal. Bársonyos ízvilágát érett erdei gyümölcsök, legfőképp az áfonya jegyei teszik izgalmassá. 20 hónapig érlelődött új, 500 l-es, magyar tölgyfahordókban.

Syrah Reserve 2011.: E válogatás borunk a kiváló adottságú Várdomb dűlő termése, amelyből összesen 4000 palackot töltöttünk. Mélysötét szín, gazdag igen fűszeres illat, valamint komplex, vibráló ízvilág jellemzik amelyben az édesfűszerek, valamint a grapefruit játsszák a főszerepet. 14 hónapig érlelődött új, 500 l-es új, magyar tölgyfahordókban.

Görögszói Kékfrankos 2011.: A borvidék talán legjobb adottságú dűlőjéből szüreteltük ezt a válogatás tételt, amely rendkívül intenzív meggyes-aszalt szilvás jegyeket mutat, szegfűszeges fűszerességgel kiegészülve. Komoly, hosszú, ugyanakkor elegáns és magával ragadó. Csak 3.570 palack készült belőle.

Etalon 2011.: Kékfrankos, Merlot, Cabernet franc és Cabernet sauvignon házasítása. Igen komplex, húsos vörösbor érett erdei és aszalt gyümölcsök magával ragadó jegyeivel és persze igazi szekszárdi fűszerességgel.

Bartina 2009.: Komplex, vastag, ugyanakkor lendületes bor piroshúsú és aszalt gyümölcsök gazdag, vibráló jegyeivel, érett elegáns tanninokkal. 18 hónapig érlelődött új, 500 l-es magyar tölgyfahordókban.

Regnum 2007.: Pincénk prestige Cuvée bora, amely csak a kiemelkedő évjáratokban készül, a legjobb dűlők hozamkorlátozott terméséből. 38 % Merlot, 37 % Cabernet franc, 15 % Cabernet sauvignon és 10 % Kékfrankos házasítása. Sűrű szövésű ugyanakkor dinamikus és kifinomult. Illatában és ízében is aszalt és erdei gyümölcsök sokaságát vonultatja föl, finoman földes valamint az újfahordós érlelés finom, egzotikus jegyeivel kiegészülve. 20 hónapig érlelődött új, 500 l-es magyar tölgyfahordókban.

Primarius 2011.: 100 % Merlot. Pincészetünk presztízs bora . A szekszárdi Görögszó, Strázsahegy, Porkoláb-völgy, valamint Várdomb dűlők válogatott szőlőiből készült ez az igen koncentrált, komplex vörösbor. A rendkívül visszafogott terhelésnek, valamint a teljesen beérett szőlőnek köszönhetően különleges illat és ízvilág jellemzi, amelyben az erdei gyümölcsök mellet a feketeribiszke jegyei a legmeghatározóbbak, egy kis szarvasgombás beütéssel kiegészülve. A bor 16hónapig érlelődött új, 500 l-es magyar tölgyfahordókban.

17622940.jpg

Legfrissebb
híreink
Vesztergombié lett a legjobb szekszárdi bor 2017-04-03 Vesztergombi Pince Bodzási merlot válogatása lett a legjobb szekszárdi bor idén. Magyar borsikerek külföldön 2017-03-09 2 kiváló hazai fajta a furmint és olaszrizling, és méltán híres borstilusaink, a szamorodni és aszú aratott legutóbb sikereket külföldön. Bodri Nőnap Szekszárdon! 2016-03-01 Tokaji Március Nagykóstoló 2016-02-21 Somló-Séd DŰLŐngélő minifesztivál 2015. július 18. 2015-07-18 További hírek »