Szőlőfajták Tudástár Borvidékek Hírek Rólunk Főoldal HU

Borkóstolók

Válasszon borkóstoló rendezvényeink közül!

Borászatok

Ismerje meg borászatainkat, az általuk kínált borkóstoló programokat, termékeiket!

Webáruház

Bor vásárlás, rendelés online

Kapcsolat

Kérdése van, információra van szüksége? Forduljon hozzánk bizalommal!

Hírek
aktualitások

Vissza Hírek a Geszler Pincészetről

Hírek a Geszler Pincészetről

2013-09-13

geszler-csaladi-pinceszet-morweb.jpg

Mór Város Ezerjó bora 2013

Ha Móri Borvidék, akkor Ezerjó! 2013-ban ez a bor nyerte el a Mór Város Bora megtisztelő címet, ezzel a Móri Ezerjók legjobbja lett. A díjat Mór Város Önkormányzata adja a móri Szent György napi borverseny eredményei alapján tavasszal, de a díj ünnepélyes átadására a Móri Bornapokon kerül sor. Ha Mórra látogatnak, akkor ha van rá lehetőségük kóstoljanak Ezerjó bort, ha nincsen vigyenek magukkal egy palackkal, de ne képeslapként, hanem egy családi, baráti esemény fénypontjaként. Pl. ezt az Ezerjót! Egészségükre!

Móri Ezerjó MÓR VÁROS BORA (2012) - oltalom alatt álló eredetmegjelölésű SZÁRAZ fehérbor (arany címkével ellátva, hosszú, elegáns üvegben)

Jellegzetesen magyar fajta: hungarikum, ezer arca van. Hagyományosan a Móri Borvidék szinte kizárólagos fajtája volt, most is ez a zászlós bor, a Geszler Családi Pincészetnek is. Bora magas savtartalmú, alkoholtartalmú friss, tüzes, férfias, testes bor. Ha először jár itt, ki ne hagyja a kóstolóból.

Figyelem! Fiúgyermek áldó hatásáról máig szól a helyi legendárium, aki nem hiszi, járjon utána... Bor és gasztronómia: aperitifként, fehér és fűszeres és csípős húsokhoz, savanykás ételekhez kitűnő, a férfitalálkozók főszereplője lehet.

Díjak:
• Szent György napi borverseny 2013 (Mór) arany érem, MÓR VÁROS BORA cím 1 évig
• Hungarikum Borok és Pezsgők XII. Országos Versenye 2013 (Fülöpszállás) arany érem
• Magyarországi Németek Országos Borversenye 2013 (Mecseknádasd) bronz érem
• X. Bayer Országos Borverseny 2013 (Somló) arany érem

mor-varos-bora-2013.jpg

Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás (OMÉK), - szeptember 18-22. (szerda-vasárnap) 10.00-19.00

Helyszín: Budapest, HUNGEXPO 10-Nemzeti Agrárgazdasági Kamara standján (A; SZ 904 pavilon)

Az idei kiállítás mottója: A magyar föld legjava. Magyarország legnagyobb és legrégebbi agrárgazdasági kiállítása, ahol a Móri Borvidéket képviseli pincészetünk és ahol kóstolni is lehet borainkat.  Rengeteg kiállító, koncertek, bemutatók. Igazi családi program kimenni az OMÉK-ra. Találkozzanak velünk, egy korty Mórral!

Móri Bornapok - október 4-5-6. (péntektől vasárnapig) 

mori-bornapok-programfuzet-cimlapja.jpg

Helyszíneink:

1. Borutca a Posta felöli oldal, azaz a nagyszínpadtól nézve jobb kéz felől

2. Modern látványborászatunk kerthelyiséggel: Martinovics u. 6/c. P: 16-tól, Szo-V: 14.00-től

Mór, a Móri Borvidék LEG-LEG eseménye, fesztiválja, borünnepe, mely idén már 79 éves. Mindig október első hétvégéjén van, idén népzenei és néptáncfesztivállal párosul. Idén két helyszínen találkozhatnak velünk, a borokkal: a Kapucinus téren a nagyszínpad előtti borutcában és a tavaly bornapokkor átadott 75 fős látványborászatunkban, 5 percre a borutcától. 2012-es Móri Ezerjónk a Bornapokon kapja meg ünnepélyesen MÓR VÁROS BORA megtisztelő címet, melyet egy évig viselhet. Ne hagyják ki ezt a bort a Bornapokból! A fesztivál egyébként még őrzi azt a hamisítatlan kisvárosi, bensőséges hangulatú boros rendezvényt, ami mint 79 évvel ezelőtt is a helyi borászokról, a móri borról, a kultúráról, a gasztronómiáról szólt, szól. Aki egyszer eljön, úgy megragadja az egész, hogy rászokik és rendszeres „móri bornapokozó” lesz.

A Móri Bornapok programfüzete.

Hogy találnak el hozzánk?

A borutcában a nagyszínpadtól nézve jobb oldalon leszünk, a posta felöli oldalon.
Nyitott pincénket a térkép tetején, a 4-es jelölésű hordónál találhatják: Martinovics u. 6/c.. A Kapucinus templom (a fesztivál központja, a borutca tetején) melletti Wekerle Sándor szobor mögötti utca a Martinovics utca. Közvetlen az óvoda mellett kell felgyalogolni, az utca elején, jobb oldalon egy nagy narancssárga pince a Geszler Pince.

Jó szórakozást kívánunk Mindenkinek a Geszler Család!

Geszler Pince Lamberg borkóstoló Móron

Lamberg grófok kóstolója: 6+1 x 1 dl palackos bor + borkorcsolya, pincelátogatás a borásszal. A kóstolón hat fajta palackos bor ízlelgetése közben (plusz a végén egy tetszőleges bor visszakóstolása) megismertetjük a Móri borvidék múltjával, jelenével, családunk sváb hagyományaival,...
Bővebben
Legfrissebb
híreink
Vesztergombié lett a legjobb szekszárdi bor 2017-04-03 Vesztergombi Pince Bodzási merlot válogatása lett a legjobb szekszárdi bor idén. Magyar borsikerek külföldön 2017-03-09 2 kiváló hazai fajta a furmint és olaszrizling, és méltán híres borstilusaink, a szamorodni és aszú aratott legutóbb sikereket külföldön. Bodri Nőnap Szekszárdon! 2016-03-01 Tokaji Március Nagykóstoló 2016-02-21 Somló-Séd DŰLŐngélő minifesztivál 2015. július 18. 2015-07-18 További hírek »